Publicitat
Publicitat

ARA Llegim

Melania Mazzucco es posa a la pell d'una soldat de l'exèrcit italià a 'Limbo'

L'escriptora italiana canvia de registre en la seva última novel·la amb la història de la militar Manuela Paris, que torna a Itàlia després de resultar ferida en un atemptat en una missió a l'Afganistan

Després d'anys seguint la pista d''el Tintoretto', l'escriptora italiana Melania G. Mazzucco canvia totalment de registre en la seva última novel·la, 'Limbo', on es posa a la pell de Manuela Paris, una jove suboficial de l'exèrcit italià, ferida en un atemptat en una missió a l'Afganistan.

Mazzucco ha explicat que, des de molt petita, sent fascinació per "aquest no Occident que és Afganistan" i ha confessat que és una apassionada de la història militar. Mazzucco ha volgut explicar "el que no ha estat abans explicat", el retorn a Itàlia d'una dona soldat ferida en una missió a l'estranger, amb una societat molt immòbil i en què les dones "han de ser el doble de bones que els homes soldats perquè les valorin".

A la vegada, l'obra que publica Anagrama retrata la relació que estableix la protagonista amb un misteriós personatge masculí que viu a l'hotel de davant de casa seva. Mazzucco ha indicat que Manuela està bloquejada pel trauma que va suposar per a ella la pèrdua dels seus soldats i "paralitzada en una espècie de llimbs, en una espècie de mort". L'home, "que en certa manera també ha viscut la seva pròpia mort, ajudarà Manuela a regenerar-se", ha apuntat l'autora.

Encara que no ha viatjat mai a l'Afganistan, Mazzucco s'ha entrevistat amb soldats destinats allà i s'ha documentat a fons per poder produir l'artefacte literari."No volia filtres, sinó que el lector visqués en aquest país i sentís el seu fred, la por, la calor o l'aïllament dels que es troben allà", ha explicat l'escriptora.PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF