POLÍTICA CULTURAL
Cultura 20/04/2012

Mascarell: "Els equipaments que volem necessiten un estat"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, culpabilitza de la crisi dels grans equipaments catalans la falta d'un estat que les avali. "Si no, no estarem a la divisió que volem", va dir a la Tribuna Ateneu.

Laura Serra
1 min

BARCELONA.Ferran Mascarell va fer ahir la radiografia del model dels grans equipaments culturals del país. Segons el conseller de Cultura, es tracta d'un sistema "tardà", "erràtic", "mal dotat en termes econòmics" i "amb mecanismes de governança complicats", va descriure. "La història dels nostres equipaments és la història entranyable de la lluita d'una nació contra l'absència d'estat i dels recursos per desplegar-los. Tenim un sistema fet per agregació, gairebé complet, molt voluntarista i molt poc estatista; per tant, molt desprotegit".

En una conferència organitzada per l'Ateneu Barcelonès i davant de bona part dels directors dels grans equipaments artístics del país, Mascarell va afirmar que els ajustos que els han demanat i estan fent "molt bé", tenen un límit. "A les institucions no s'hi llencen els diners, es fa una feina extraordinària amb pocs recursos", va assegurar. La conselleria treballa per signar un pacte nacional amb la resta de partits que parteixi d'un fet: "Una nació no pot tenir els equipaments que demana si no té un estat. Si no arreglem això, serà impossible: no enfortirem les institucions i no estarem a la divisió que volem. Tenim institucions que són el 10% del que tenen altres països".

stats