Publicitat
Publicitat

Mascarell, sobre la visita de Sáenz de Santa María a Barcelona: "El dia per conèixer l'opinió dels editors no és avui"

Segons el conseller, la Diada de Sant Jordi hauria estat un bon dia perquè la vicepresidenta espanyola hagués anunciat a Barcelona que retorna la subvenció per comprar llibres per a les biblioteques catalanes

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha considerat que és "bo" que el govern espanyol sigui conscient de quines són les inquietuds dels editors, però ha sostingut "que el dia per conèixer l'opinió dels nostres editors no és exactament avui". En declaracions a Efe, el conseller s'ha referit en aquests termes a la reunió que ha mantingut aquest matí la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, amb representants del Gremi d'Editors amb motiu de la Diada de Sant Jordi, juntament a la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna.

Pel conseller, avui "és el dia en el qual els editors expressen moltes de les seves inquietuds, però és també el dia bàsicament destinat als autors, als lectors, és el dia destinat al que passa als carrers de tot Catalunya". "Però si a la vicepresidenta li ha semblat que era el dia de conèixer els nostres editors, benvingut sigui. No ens han invitat a la reunió, però si ho haguessin fet, hi hauríem anat. Quan el ministeri en tingui ganes, ja en parlarem", ha apuntat.

Mascarell també ha considerat que la Diada de Sant Jordi hauria "estat un bon dia per anunciar que ens retornen aquella subvenció d'un parell de milions d'euros que ens donaven fa dos anys i que ara no ens donen per comprar llibres per a les nostres biblioteques". Així mateix, ha desitjat que Sáenz de Santamaría adquireixi "molts llibres i, si pot ser, alguns en català, i que això es noti en la xifra final de vendes". L'agenda d'avui del conseller està molt carregada. Passejarà molt per "observar tot el que passa al voltant de les diverses, variades i plurals parades de llibres". També té previst saludar autors en un dia que considera que "tothom desprèn alegria i que es viu intensament". "Ara es tracta –ha conclòs– d'estendre el dia de Sant Jordi més enllà del mateix Sant Jordi".


Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF