MÚSICA

El Mas i Mas posarà la música d'agost a Barcelona

El cartell de la 17a edició del festival compta amb la programació de gairebé un centenar de propostes que van del jazz a l'afrobeat

La programació musical de la capital no farà vacances. Per dissetè any consecutiu el festival Mas i Mas omplirà el buit estival de la música en directe amb la programació de fins a 93 actuacions repartides en vuit espais de Barcelona, incloent-hi dos nous escenaris: un que estarà instal·lat durant la festa major de Gràcia, a la terrassa de l'hotel de la Casa del Sol, i l'altre al Poble Espanyol, en el qual es tancarà el cicle amb un gran concert, encara sense artistes confirmats, el 31 d'agost. Sí que coneixem l'espectacle que l'inaugurarà:  I'm a soul woman, un concert dedicat a les millors veus femenines de la història, d'Aretha Franklin a Nina Simone i passant per Tina Turner i Etta James, amb un equip que capitaneja la carismàtica vocalista Koko-Jean Davis. "Començar amb aquest xou és fer-ho amb les millors veus de Barcelona", ha explica Elisenda Bases, responsable de la Sala Jamboree.

Koko-Jean Davis: “Quan estic de gira o a l’escenari soc tota vostra”

Precisament a la sala de la plaça Reial hi actuaran els professors d'aquest any de la Global Music Foundation, un programa internacional de  masters class i tallers en el qual els músics fan classe al matí i concert a la nit. A l'històric soterrani, capital de la música negra de Barcelona, hi sonaran, entre molts d'altres, noms tan prestigiosos com el saxo alt Charles McPherson, que està fent la gira mundial de celebració del seu vuitantè aniversari, una de les veus més carismàtiques del jazz de Detroit, Carla Cook, i el joveníssim vibrafonista francès Simon Moullier, apadrinat pels elogis que d'ell n'ha fet el productor Quincy Jones. El Jamboree no serà l'únic espai de la plaça, que després de l'experiència de l'any passat repetirà un escenari urbà al qual els organitzadors volen donar "cada cop més importància". En aquests concerts, oberts a tothom, se sentiran els alumnes de la Global Music Foundation, que també actuaran al Bar Glaciar del mateix emplaçament.

Pel que fa a la sala Moog, un dels referents de l'escena electrònica de la ciutat, aprofiten per donar "més  punch" a la programació habitual. Jeroen Search o la nit del segell Difuse Reality són alguns dels pocs confirmats per a les seves nits d'agost. Tampoc han concretat la programació per al nou espai a la festa major de Gràcia, que també serà gratuïta però a la qual s'haurà d'accedir amb una invitació. Finalment, la Sala Tarantos acollirà l'espectacle d'Olga Llorente (Escena Flamenca) i el Yiyo i Compañía: "Un dels  bailaors amb més projecció de l'escena local", ha assegurat Elisenda Bases.

El Mas i Mas acabarà el 31 d'agost amb un concert de gran format al Poble Espanyol que coincidirà amb el final del cicle Nits d'Estiu del Poble Espanyol.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF