Maria Gràcia Salvà arriba al Museu de Mallorca amb la difusió com a principal objectiu

Aquest dilluns ha pres possessió del càrrec de directora del centre

La historiadora de l'art Maria Gràcia Salvà ha signat aquest dilluns la seva incorporació a la direcció del Museu de Mallorca. Salvà fou la guanyadora del concurs, convocat per la Conselleria de Cultura, al qual només es presentaren dues candidates, Salvà i una altra persona, però aquesta darrera retirà la seva candidatura durant el procés de selecció.

La directora té experiència en museologia, adquirida en el seu darrer lloc de feina al Palau Güell de Barcelona, i ha afirmat que torna a l'illa "amb un repte molt important". Salvà ha destacat com a primer objectiu augmentar la difusió del museu "mitjançant xarxes socials, senyalística, fotos per la ciutat o a l'aeroport" per pal·liar "la falta d'assistència de públic tant local com exterior".

Una altra de les línies de feina que la directora ha destacat és la interrelació amb altres institucions com la catedral, el Museu Diocesà o Es Baluard, altres centres adscrits al Museu de Mallorca com són el Museu Etnològic Muro i Pol·lèntia, així com museus d'altres illes.

Les exposicions temporals són un altre dels àmbits que la nova directora vol continuar posant en marxa i ha assenyalat que té una "devoció especial per Antoni Gaudí" i que aquest va fer una feina poc coneguda a Mallorca.

Reobrir les sales d'arqueologia, introduir altres formes d'expressió que no siguin les tradicionals i continuar treballant en el vessant educatiu són altres línies de feina que Salvà posarà en marxa.

Respecte dels problemes de climatització que fa uns mesos varen afectar algunes de les obres exposades al museu, la directora general de Cultura, Joana Català, ha comentat que "està estabilitzat i s'està controlant exhaustivament". Així mateix, han sol·licitat informes a tècnics del Ministeri sobre l'estat de les peces afectades i una vegada s'hagin lliurat es concretaran les accions que cal dur a terme.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF