"Donar a conèixer el museu i preservar les obres", prioritats de la nova directora del Museu de Mallorca

Maria Gràcia Salvà assumirà la direcció del centre, envoltat de polèmica durant els darrers mesos

"El Museu de Mallorca és un museu molt poc visitat, tant pel públic autòcton com per l'estranger i trob que té prou potencial, una col·lecció molt rica i interessant. Per tant, el meu principal objectiu seria donar a conèixer el museu i obrir-lo el màxim possible", ha afirmat a aquest diari la nova directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà.

El seu nom s'ha avançat al comunicat oficial emès per la Conselleria de Cultura. Segons ha informat 'Última Hora', Salvà ha estat la guanyadora del concurs de direcció convocat per la conselleria que encapçala Fanny Tur.

L'arribada de la nova direcció es farà enmig de la polèmica, ja que després de la dimissió de l'anterior director va sortir a la llum tota una llista de desperfectes en obres d'art provocats per una errada del sistema de climatització per on es filtrava aigua. Sobre aquest tema, Salvà ha comentat que ja s'ha començat un procés d'anàlisi i d'investigació de com està exactament la climatització.

"En principi sembla que hi ha hagut un poc d'alarma social en aquest aspecte, si que és veritat, però jo he anat a veure les peces i tampoc em pareix que sigui una cosa tan exagerada. Igualment he fet unes propostes per posar-hi remei i també és una prioritat preservar les obres d'art", ha afirmat la nova directora.

Maria Gràcia Salvà treballa al Palau Güell, que és patrimoni de la Diputació de Barcelona com a tècnica de gestió, "cosa que contempla visita pública, accessibilitat, conservació i coses així. La meva formació és d'història de l'art. He fet molts d'anys de classe d'història de l'art, de conservació, de restauració, d'història de l'art aplicada a la restauració, o sigui que tenc una experiència teòrica molt àmplia i també pràctica", ha comentat Salvà respecte de la seva trajectòria.

Quant a la seva incorporació ha afirmat que actualment es troba pendent d'uns temes administratius amb la Diputació i encara no pot confirmar-ne la data, "però esper que sigui aviat", ha afirmat i ha afegit que "la consellera (Fanny Tur) ve dilluns a Barcelona i ens tornarem a trobar per segona vegada".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF