Maó celebrarà Sant Joan i Sant Pere amb un ampli i festiu programa d'actes

El consistori remarca el caràcter popular de la festa que es durà a terme principalment al parc del Freginal per Sant Joan i al port de Maó per Sant Pere

Sant Joan no només se celebra a Ciutadella. De fet, l'Ajuntament de Maó ha donat a conèixer els actes que ha preparat per a aquesta festivitat. El consistori encapçalat per Conxa Juanola manté el focus en dos escenaris, el parc del Freginal i el port de Maó. El regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament, Hèctor Pons, ha destacat la doble celebració de Sant Joan i Sant Pere. Per a Pons, "són dues festes amb un marcat caire tradicional i popular, i considerem que la implicació del teixit social i associatiu de la ciutat és importantíssim".

Així, els actes per celebrar Sant Joan s'efectuaran dissabte i també tindran la seva extensió en els nuclis poblacionals del municipi, com Llucmaçanes, la Mesquida, Sant Climent i el Grau. Pons ha recordat que des de l'any 2016 la festa de Sant Joan té com a epicentre el parc del Freginal, i ha anunciat que "el programa d'enguany comptarà amb la participació, per primera vegada, de la Banda de Cornetes i Tambors de Maó, creada recentment". El programa també inclou el tradicional concurs de bujots, un taller de canyes verdes, l'actuació d'un grup infantil i l'encesa del fester i revetlla amb música en directe.

D'altra banda, Sant Pere se celebrarà el 30 de juny al port de Maó i tindrà un marcat caràcter mariner. La festa comptarà amb la col·laboració dels Amics de la Mar, que faran demostracions de vela llatina i de velers teledirigits, i el programa es completarà amb el tradicional 'joc del capellet', la travessa al port nedant, una cercavila amb els gegants de la ciutat i les actuacions de la Banda de Música de Maó i el trio Arrels de Menorca.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF