Cultura 20/03/2013

Els Manel tornen amb un disc sense secció de vents ni de cordes

Xavier Cervantes
1 min

Barcelona.Atletes, baixin de l'escenari és el títol del nou disc dels Manel, que es publicarà el 16 d'abril en tres formats: CD, vinil i digital. Una de les novetats del tercer àlbum del quartet barceloní és l'absència de secció de corda i de vent, instruments que sí que determinaven el so de 10 milles per veure una bona armadura (2011). Els Manel llançaran primer una cançó el 26 de març, la mateixa data a partir de la qual es podrà reservar el disc a iTunes. Aquest primer senzill serà Teresa Rampell , una cançó que setmanes després tindrà també un videoclip. Una altra novetat del disc és que per primera vegada els quatre components del grup apareixen fotografiats a la coberta. En els treballs anteriors les portades eren gràfiques.

Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé han enregistrat Atletes, baixin de l'escenari durant aquest mes i el passat a Can Sons, l'estudi de Vallvé a Barcelona, sense cap mena de col·laboració. Seguint la tradició, han triat un títol que no es correspon amb el de cap de les tretze cançons del disc. El nom de l'àlbum fa referència a la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona, l'any 1992, quan a través de la megafonia de l'estadi la veu de Constantino Romero demanava als atletes que baixessin de l'escenari després de l'actuació de Los Manolos.

Els Manel presentaran el disc el 23 de maig al Primavera Sound. De moment, també han confirmat la seva presència al festival Pròxims de Barcelona el 18 de juliol i a l'Arenal Sound de Borriana el 2 d'agost.

stats