ESPECTACLE

Manel Camp: "Des del jazz ens acostam a Llull"

El teatre Principal presenta l'espectacle de música, teatre i circ titulat 'Art', en homenatge al beat

Intèrprets de l'espectacle 'Art': Manel Camp amb el seu quartet i l'actor Joan Crosas. / PICAP

A les acaballes dels actes que s'han organitzat durant tot aquest any amb motiu dels set-centsè aniversari de la mort de Ramon Llull, el teatre Principal presenta aquest dissabte, 19 de novembre, a les 20 h, un muntatge molt complet sobre el beat.

L'artífex és el pianista Manel Camp "després de llegir molt sobre la figura i obra de Llull; vaig sentir i crear una música jazz que m'ha permès fer aquest espectacle", el qual combina diferents disciplines: la música, el teatre i el circ, i que es titula ' Art'.

Aquest dijous, Camp ha estat a Palma per presentar-lo juntament amb l'encarregada de documentació i tria de textos, Aina Dols, i Jaume Falconer, que ha confeccionat la imatgeria, el disseny i la iconografia de l'espectacle, que arriba a Ciutat després de ser interpretat a Catalunya.

"El número tres és màgic, i és per això que el projecte té tres dimensions: la música, la paraula i el moviment", ha assenyalat Camp i emfatitzat Falconer en el seu disseny de tres potes que recalca la T de teatre. "Recordem que just aquí dalt del Principal va néixer Ramon Llull, és un lloc idoni per fer balanç dels homenatges", diu.

És així com la música la posa Manel Camp i la completen tres músics de confiança: Horacio Fumero al contrabaix, Lluís Ribalta a la bateria i Matthew Simon a la trompeta. La paraula és la de l'actor Joan Crosas, que recita textos de la 'Vida coetània' de Llull. I el circ contemporani de Manolo Alcántara hi aporta el moviment, una dimensió que agafa volada en l'espectacle.

La cita, doncs, és aquest dissabte,  19 de novembre, al teatre Principal de Palma a les 20 hores; l'entrada és de franc, prèvia recollida a les taquilles del teatre.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF