PREMIS CIUTAT DE MANACOR 2017

Manacor reconeix la tasca de quatre autors literaris

El pati de la Institució Pública Antoni M. Alcover va acollir els premis Ciutat de Manacor 2017

Manacor lliurà ahir els premis Ciutat de Manacor 2017 en un acte al pati de la Institució Pública Antoni M. Alcover. Es va guardonar la tasca de Josep Masanés per l’obra Pluja de fang, que s’endugué el Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver. El jurat reconegué “la seva eficàcia narrativa, que garanteix una lectura fluida i propera, la qual cosa, combinada amb una acurada recreació històrica de la Menorca anglesa de mitjan segle XVIII, dota la novel·la d’un indubtable rigor artesà”. També va ser distingit Toni Lluís Reyes per l’obra Nandi, fou el vencedor del Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover per “un text teatral que planteja conflictes contemporanis sense caure en discursos maniqueistes”. Bàrbara Sagrera, per l’obra de llengua, frases fetes o refranys Corpus de fraseologia de les Illes Balears: classificació, descripció, contextualització, s’endugué el premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni Maria Alcover i Maria Sevilla va guanyar el premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera per l’obra Kalàixnikov, sobre la qual el jurat digué que “es tracta d’un poemari valent i alternatiu”.

A l’acte, el públic va poder sentir algun fragment de les obres guanyadores recitades per l’actriu Francesca Vadell. A més, la cantant Joana Gomila, acompanyada al teclat per Laia Vallès, posà la banda sonora a la cerimònia, que va conduir l’actor Joan Miquel Artigues, d’uns premis que fan homenatge a diversos escriptors rellevants de Manacor: Maria Antònia Oliver, Miquel Àngel Riera, Jaume Vidal i Alcover i Antoni Maria Alcover.

Els premis Ciutat de Manacor 2017 són impulsats per l’Ajuntament i condecoren i promocionen projectes acabats d’escriptors emergents o consolidats, d’assaig, teatre, poesia i novel·la. Tots els guardonats, a més de la dotació econòmica, varen rebre un plat de ceràmica fet en els tallers d’Aproscom. A més, els Ciutat de Manacor preveuen també l’edició de les obres literàries premiades.

Durant el parlament el batle de Manacor, Pedro Rosselló, va destacar que els premis Ciutat de Manacor “demostren que des del Llevant de Mallorca, una zona que molts consideren perifèrica, s’alça Manacor amb la seva capitalitat cultural”.

I és que, com va dir el batle, “la cultura a Manacor contagia tots els públics. Ho fa des d’aquesta mateixa institució, des del teatre i l’auditori, des del museu, des de les biblioteques i des de molts altres llocs que han sorgit per iniciativa dels ciutadans. Per això aquests premis també formen part de la imatge que volem projectar com a poble i com a capital cultural que som”.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF