Cultura 08/05/2011

'Mamá', un film català produït per Guilllermo del Toro

X.s.
2 min

Barcelona.La història es torna a repetir. Després de produir el debut de Juan Antonio Bayona, El orfanato , el mexicà Guillermo del Toro s'ha interessat de nou per una pel·lícula arrelada a Catalunya: es tracta de Mamá , el primer llargmetratge d'Andy Muschietti, de la productora barcelonina Toma 78.

Del Toro es va interessar pel projecte en veure el curtmetratge homònim que Muschietti va presentar al Festival de Sitges el 2008, concebut com a targeta de presentació per cridar l'atenció de possibles inversors. El curt -que més endavant es va convertir en un dels més vistos a Youtube, però que ara no es pot veure a la xarxa per qüestions legals- és un breu relat de terror protagonitzat per dues nenes atemorides per l'arribada de la seva mare. L'espectador no triga a esbrinar que no és el mal geni de la mare el que petrifica les nenes.

Narrat pràcticament en una sola seqüència i amb una elegant pirotècnia en els moviments de càmera, Mamá va impressionar tant el director d' El laberinto del fauno que va encarregar a Andy i Barbara Muschietti que escrivissin un guió de llargmetratge per produir-lo. Dit i fet, amb el guió escrit i el projecte encarrilat, la preproducció de la pel·lícula començarà al juny a Barcelona i es traslladarà més endavant al Canadà, on a principis d'octubre començarà un rodatge finançat pels estudis Universal.

Amb un càsting encara no tancat que inclourà intèrprets europeus, canadencs i nord-americans, aquesta producció catalano-canadenca té prevista l'estrena per a mitjan 2012. La guionista i productora, Barbara Muschietti, però, no se sent intimidada pel gran salt que suposa la pel·lícula per a una empresa especialitzada en publicitat, i destaca "l'entusiasme" de Guillermo del Toro durant tot el procés. "No he conegut ningú amb tanta capacitat per treballar com ell", assegura. El mexicà, això sí, no dirigeix una pel·lícula des del 2006.

stats