Cultura 12/03/2019

L'aliança de l'artesania i el disseny Made in Mallorca s'exhibeix a Palma

El col·lectiu, format onze empreses locals, exposarà a la galeria ABA Art una rèplica de la mostra que va dur a la Fira de Disseny de Londres

Ara Balears
2 min
Made in Mallorca aterra a la galeria ABA Art de Palma

PalmaArtesanies i dissenys fets a Mallorca des de l'inici fins al final. Made in Mallorca aterra a la galeria ABA Art de Palma amb una mostra que reprodueix el mateix estand que varen dur a la Fira de Disseny de Londres, una de les més importants del sector a escala mundial.

Made in Mallorca és un col·lectiu d'onze empreses locals dedicades a l'artesania, el disseny i la indústria amb un punt igual en el seu signe d'identitat: Mallorca com a escenari on es desenvolupen i es nodreixen els seus productes. La mostra es podrà visitar del 13 al 16 de març de les 10.30 h a les 20 h.

Peces úniques amb identitat pròpia

Huguet, Teixits Vicens, Contain, 8vuitulls, 2monos, Paparkone, Mirenchu, Teixits Riera, Català Roig, Tonia Fuster i Edicions de Disseny La Pecera són les empreses que s'aglutinen a Made in Mallorca. Tornen a l'illa després de l'experiència a la fira de Londres, la qual, asseguren, els ha generat un augment important de comandes.

En la mostra que traslladen a l'ABA Art hi haurà productes com rajoles, vidres, ceràmica, teixits artesans, il·luminació i mobiliari. Creacions úniques, producte d'un treball minuciós i lent, en què les mans dels artesans són l'eina clau. Made in Mallorca significa, a més, una retrobada amb la manera de fer i els materials autòctons. És una mirada cap a l'origen, interpretada des de la particularitat de cada autor.

En un món en què la producció en sèrie regeix els mercats, els autors aposten per l'autenticitat i per unir-se com a camí per enfortir-se. No es consideren una competència, sinó un complement i una font més d'aprenentatge. La creació d'aquest col·lectiu va ser promoguda per l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

Cicle de conferències

A banda de la mostra, hi haurà diverses conferències a càrrec de dissenyadors, arquitectes i artesans que treballen a l'illa. El dimecres 13 de març iniciarà el cicle March Enrich, un artista que treballa formes atrevides perquè mobiliari i escultures potenciïn la seva utilitat. El mateix dia també hi haurà la ponència de Diego Ramos, qui desenvolupa projectes en diferents disciplines que exploren la quotidianitat i qüestionen el paper de l'entorn objectual actual.

El dissenyador industrial Tomás Alonso obrirà la conferència del divendres dia 15 i, posteriorment, hi haurà una taula de debat sobre disseny, artesania, indústria, tradició i oficis de la mà dels estudis d'arquitectura Moredesign, OHLAB / Architecture Lab, SMS Arquitectos i Ted'A Arquitectes.

stats