HI VENS O HI VAS?

Made in China, una cuina àmplia i plena de matisos

La qualitat dels productes i sobretot la varietat de plats fan d’aquest restaurant una tria segura per a qui vulgui gaudir del menjar cantonès

La cuina xinesa que va omplir les ciutats a partir de la dècada del 1970 gairebé ha desaparegut. Mimètics tots aquells restaurants, ens varen fer creure que la gastronomia xinesa era el rotlle de primavera, l’arròs tres delícies i el porc agredolç. Tot i que tenien una carta immensa, els sabors sovint s’unificaven i, amb algunes excepcions ben dignes, sumaven bones dosis d’oli i greix. Han desaparegut alhora que ha nascut una oferta reduïda però destacable de restaurants en els quals es pot comprovar que la cuina xinesa és tan àmplia, diversa i rica en matisos com ho és el país.

A Palma, un dels exemples a subratllar és, sens dubte, el Made in China. Segurament molts de vosaltres ja el coneixeu perquè en els gairebé quatre anys que fa que l’obriren s’ha convertit en una referència per als amants de la cuina xinesa. Sol tenir ple, sobretot els migdies, quan ofereix un menú molt complet i variat a un preu ajustat a la qualitat que el posen a taula (convé reservar, ho advertesc).

El Made in China desfà molts dels tòpics sobre la cuina cantonesa. La seva carta és més bé curta, però reflecteix l’amplitud i la diversitat de productes amb els quals treballen de manera casolana i innovadora. Els rotllets, que sovint et donen en un assortiment variat, són cruixents i potencien els sabors dels productes que l’envolten. Els Dim Sum fan honor al significat d’aquest variat de panadetes cuites al vapor (Dim Sum vol dir “allò que tria el teu cor”). Per arròs, el de flor de lotus. Tenen diverses opcions de peix i marisc. Entre els plats de carn, hi destacaria el pollastre amb ametlles, la vedella amb bolets i, per sobre de tot, els diferents ànecs: a l’estil cantonès i, si voleu gaudir de veres, el lacat. A les darreries, un gelat fregit i flamejat. Per quedar ben a pler.u

RAMÓN Y CAJAL, 15 (PALMA)

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF