Un centenar de personalitats culturals signen un manifest perquè el Macba creixi al carrer Montalegre

El manifest es llegirà dilluns durant la presentació de la nova plataforma que l'impulsa, +MACBA+Cultura

Un centenar de personalitats del món de la cultura mou fitxa perquè el Macba creixi a la capella del carrer Montalegre, signant un manifest que serà llegit dilluns a l'Ateneu Barcelonès durant la posada de llarg de la plataforma que l'impulsa, +Macba+Cultura. 

Durant la presentació, que comptarà amb la participació de la presidenta de la Fundació Macba, Ainhoa Grandes, el portaveu de la plataforma, el galerista Joan Anton Maragall, llegirà el manifest, que  compta amb les signatures de personalitats del món de la cultura i el teixit associatiu com els artistes Ignasi Aballí i Antoni Muntadas, el director del Museu Reina Sofia i exdirector del Macba Manuel Borja-Villel, els arquitectes Carles Ferrater i Benedetta Tagliabue, els cineastes Pere Portabella i Albert Serra, l'economista i exconseller Andreu Mas-Colell, el galerista Carlos Duran, el director general de Barcelona Global, Mateu Hernández, i les escriptores Carme Riera i Rosa Regàs.

El Macba vol que el CAP creixi ampliant el dispensari de Sert

Segons l'anunci fet públic aquest dimecres, la plataforma neix amb "l'ànim d'establir un diàleg constructiu perquè el Raval continuï desenvolupant-se com un pol d'atracció cultural de referència amb el Macba sense renunciar a tenir altres equipaments socials de primer nivell". 

Les 5.000 obres d’art que el Macba no pot ensenyar

Després que l'Ajuntament de Barcelona firmés el pla estratègic del museu, que inclou l'ampliació, i alhora donés prioritat al CatSalut per construir-hi una nova seu del CAP Raval nord, el museu i el departament de Salut estan enrocats en un conflicte d'interessos. Si el conflicte no es resol abans, està previst que al ple municipal del febrer es voti la revocació de la cessió de la capella al museu durant 30 anys. 

Disputar-se un espai en clima preelectoral

El CAP Raval Nord està ubicat al dispensari antituberculós de Josep Lluís Sert, un edifici catalogat que ha quedat obsolet. Una de les propostes que es van posar damunt la taula per resoldre el conflicte va ser l'ampliació de l'edifici de Sert, però les instal·lacions d'una estació transformadora que hi ha al subsol de la plaça que hi ha a la vora la fa incompatible amb els usos sanitaris.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF