CULTURA
Cultura 25/06/2013

El MACBA desenvoluparà el seu museu digital

El projecte es farà a mitjà termini gràcies a la connexió a l'Anell Científic, xarxa de telecomunicacions d'alta velocitat

Efe
1 min

BarcelonaEl Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) s'ha connectat a l'Anell Científic, una xarxa de telecomunicacions d'alta velocitat gestionada pel Centre de Serveis Científics i Acadèmics de Catalunya (CESCA) que connecta institucions vinculades al món de l'R+D+I o amb continguts digitals rellevants. La directora de gestió del museu, Imma López, ha fet les següents valoracions: "som conscients que el coneixement no resideix únicament en una organització, és per això que l'Anell Científic ens facilitarà l'accés a xarxes de cooperació i innovació a nivell internacional". López afegeix que aquesta xarxa "facilitarà l'intercanvi d'informació i propiciarà una innovació oberta".

Formar part de l'Anell Científic, al qual ha estat connectat mitjançant fibra òptica a una velocitat de 100 Mbps, servirà al MACBA per augmentar el seu públic i desenvolupar nous projectes: "ja estem treballant en un projecte a mitjà termini, el Museu Digital, una plataforma que ha de posar a disposició del públic tot el coneixement acumulat durant els anys d'existència del Museu i on el CESCA és el soci tecnològic", diu la directora de gestió del MACBA.

A més, la flexibilitat i adaptabilitat de l'Anell Científic "ofereix al MACBA la possibilitat d'establir connexions directes amb altres institucions adherides per a projectes o actes concrets, així com disposar d'un punt de sortida a internet a través de xarxes no congestionades ", apunta López. Aquest fet, juntament amb les millores en el rendiment del software de catalogació de la biblioteca del museu, ha de servir per continuar en la línia de "vocació educativa, voluntat d'innovació i prioritat per preservar el patrimoni i difondre el coneixement que caracteritza el MACBA", conclou.

stats