'Lovely', l'obra feta a partir del poemari d'Antònia Vicens, arriba al teatre Sans

L'espectacle teatral està interpretat per Mònica Fiol i dirigit per Maria Rosselló

El teatre Sans acull, aquest cap de setmana, 'Lovely', l'espectacle teatral basat en el poemari homònim d'Antònia Vicens –Premi Nacional de Poesia 2018– i dirigit per Maria Rosselló. Es tracta d'una proposta interdisciplinària en què la paraula, l'ambient sonor, la projecció i el teatre físic es fusionen per tractar de manera simbòlica les temàtiques de l’obra: el relleu transgeneracional, la societat de postguerra, l'aïllament, la societat dels eslògans i la dona.

“Amb el permís de n'Antònia vàrem deconstruir el poemari i vàrem fer el nostre 'Lovely' narrativament; una oportunitat per viatjar pels poemes a través de les temàtiques que recorre l'obra: la societat de la postguerra, l'aïllament, la dona...”, detalla Mònica Fiol, que interpreta i protagonitza l'obra.

Fiol explica que el que la va connectar amb l'univers de Vicens va ser la manera com va transmetre l'experiència del dol del seu pare en la seva obra. L'espectacle no es basa a recitar, sinó que “els poemes passen molt pel cos, el cos és el canal d'expressió dels poemes”, explica. 'Lovely', diu Fiol, és el poemari més escènic, més quotidià. “A través de la poesia conta la vida i tothom ho entén; és molt universal”, conclou.

L'obra, que dura 45 minuts, es podrà veure al teatre Sans aquest divendres i dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19 h.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF