HI VENS O HI VAS?
Cultura 21/09/2018

Lórien, el plaer de fer una cervesa... o cent cinquanta

Té la solera de 28 anys d’història. A Palma, és el temple dels grans cervesers, dels solitaris però sobretot dels qui les comparteixen amb els amics

Cristina Ros
2 min

Cerevisia jacta est”, diuen els tassons del Lórien, el temple dels grans cervesers al bell mig de Palma. A hores d’ara, a ningú o a gairebé ningú no li descobrirem el Lórien, però no per això deixarem de recomanar-lo. La cerveseria que va obrir el 1990 Pep Joan, al carrer de les Caputxines, ja va néixer amb solera i ha anat guanyant-ne al llarg dels seus 28 anys d’història. És un bar d’aquests que no fan renou, en els quals no només és possible fer una xerrada, sinó que tot acompanya per a una bona conversa, fins i tot la música, sempre discreta, fins i tot quan, esporàdicament, és en directe. És un bar d’aquests en els quals sempre et trobes bé, tant si hi vas tota sola, com si hi fas una rotlada d’amics.

“Cerevisia jacta és”, ho diu també la més que recomanable web del Lórien (www.sauep.com) al botó que tria una cervesa per a tu entre les de la seva extraordinària carta. Ho faig i em recomanen la Trois pistoles, una cervesa canadenca. No sé per què, però em promet anar a tastar-la. Mentrestant, també us recoman seguir el seu perfil de Facebook, on Pep Joan va penjant les noves cerveses que s’ofereixen a la barra del bar. Són unes 150 cerveses diferents les que té el Lórien per als clients. 150 cerveses d’arreu del món, de tots els graus, de tots els tons, de tots els sabors i per a tots els gustos, amb especial atenció a les artesanes i amb un bon assortiment de les de quilòmetre zero. Al Lórien, si no trobes la teva cervesa, és perquè no t’agrada la cervesa.

Per acompanyar o per fer paret, posem-li un llonguet, que els fan molt bons: de sobrassada amb mel, de llom amb sal i amb chutney coent, de bacallà fumat... Cada llonguet té la cervesa o les cerveses que s’hi adiuen més. Així que, “cerevisia jacta est”.u

CAPUTXINES, 5 (PALMA)

stats