Publicitat
Publicitat

Música

Lorenzo Viotti guanya el Concurs de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués

El director francès, de 23 anys, farà una gira remunerada de tres anys amb 23 orquestres

El jove director francès Lorenzo Viotti ha guanyat el primer premi de l'onzena edició del Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués. En la final celebrada ahir a L'Auditori de Barcelona, el jurat presidit per Gennady Rozhdestvensky va concedir el segon premi al nord-americà Vlad Vizireanu, i un premi especial al belga Michiel Deleanghe.

Gràcies al premi, Viotti, de 23 anys, aconsegueix un contracte per a una gira remunerada de tres anys amb les 23 orquestres col·laboradores del concurs de l'Orquestra de Cadaqués. Viotti va iniciar els estudis de percussió als deu anys. Un cop acabats els estudis de percussió, piano i cant a Lió, es va traslladar a Viena l'any 2009 per aprofundir en l'especialitat de percussió. Un any més tard, el professor Georg Mark li va oferir l'oportunitat d'iniciar classes de direcció d'orquestra al Conservatori de Viena.

Des de principis de 2012, Viotti és el director principal de l'Akademische Symphonie Orchester de Viena. També va continuar els estudis de direcció amb el professor Nicolas Pasquet, fet que li va permetre de debutar amb la Jena Philharmonic Orchestra. Uns mesos més tard, va debutar amb l'Orquestra Filharmònica de Niça, amb la qual ha començat a treballar regularment. També ha actuat com a director d'òpera amb la Schlosstheater Schoenbrunn dirigint 'Le nozze di Figaro' de Mozart. Fa poc també ha guanyat el primer premi al concurs de l'MDR de Leipzig, on debutarà el mes de març. En l'actualitat continua els seus estudis de direcció a Weimar amb Nicolas Pasquet i regularment rep lliçons dels mestres Georges Prêtre i Bertrand de Billy.

Com en les edicions anteriores, la final del concurs, celebrada ahir al vespre a L'Auditori de Barcelona, va estar oberta al públic. Els dos finalistes van dirigir diverses obres orquestrals, entre les quals, el darrer acte de l'òpera 'Telemaco nell'isola di Calipso' de Ferran Sor, amb la participació de la soprano Delia Agúndez, i la 'Simfonia núm. 2 en re major, op. 36' de Beethoven. La part més decisiva del programa consistia en l'obra 'L'absència', del compositor Hèctor Parra, obra encarregada pel concurs en col·laboració amb el Centro Nacional de Difusión Musical depenent del Ministerio de Cultura, rigorosament inèdita, i que no havia estat lliurada als concursants fins a la seva arribada al certamen.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF