Publicitat
Publicitat

L'obra de Miró torna a Taiwan amb l'exposició 'Dones, ocells, estels'

La mostra està formada per 86 pintures, escultures, dibuixos i gravats de l'artista

"L'objectiu d'aquesta exposició és doble. En primer lloc, ressaltar l'extraordinària capacitat de Miró per treballar amb les tècniques més variades i al major nivell d'expressivitat possible més variades i, en segon lloc, explorar l'estreta relació entre la seva obra i la poesia", ha dit Rosa Maria Malet, la directora de la Fundació Joan Miró, durant la inauguració de l'exposició 'Dones, ocells, estels' que es pot veure a partir d'aquest divendres al Museu Nacional d'Història de Taipei i fins al 25 de setembre. A més d'aquest centre, es podrà veure a les ciutats de Kaohsiung i Taichung, situades al sud i centre de l'illa. El comissari és Jordi Joan Clavero, cap del Departament Educatiu de la Fundació.

La mostra, que ha comptat amb el suport de l'Institut Ramon Llull, està formada per 86 pintures, escultures, dibuixos i gravats de l'artista, i per diverses fotografies. Les peces, que provenen totes elles de la Fundació Joan Miró, estan distribuïdes en tres àmbits: el primer aprofundeix en l'imaginari de l'artista, el segon recull la seva experimentació amb noves tècniques i materials, i el darrer s'atura en l'exploració dels nous significats que Miró atribueix als objectes quotidians.

La temàtica de les obres té un fort contingut mediterrani i posen el públic taiwanès al públic en diàleg amb els mites i les imatges mediterrànies, caracteritzades per la llum, el colors forts, l'adoració per la bellesa, el culte a la dona, al mar, als astres i als ocells.

L'obra de Miró ha generat una gran expectativa: els mitjans de comunicació li han dedicat una àmplia cobertura, i la imatge de l'exposició apareix en centenars d'autobusos urbans.


Atipa't de cultura

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF