CULTURA

L'Any Llull s'acomiada amb un acte al teatre Xesc Forteza de Palma

'L'estela en l'albor' és el títol de l'espectacle multidisciplinari que ha clos els actes dedicats al beat

'L'estela en l'albor', així s'ha titulat el darrer acte del 2016 en homenatge a Ramon Llull, la cloenda d'un any en el qual s'han organitzat més de 300 activitats al voltant d'aquest mallorquí universal.

El teatre Xesc Forteza de Palma ha acollit autoritats –sobretot– i convidats en aquest acte presentat per Joan Miquel Artigues i que ha inclòs les actuacions dels actors Xim Vidal i Lina Mira, juntament amb els ballarins Joan Taltavull, Marc de Pablo i Tomeu Gomila.

Ha estat un acte, doncs, marcat per la institucionalitat, al qual han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol; el vicepresident, Biel Barceló; tots els representants polítics de la Conselleria de Cultura, encapçalats per Ruth Mateu; així com del Consell de Mallorca i alguns ajuntaments. Entre els parlaments, la presidenta ha destacat el fet de "construir un futur en convivència pacífica", tal com ja promulgava Llull, i la comissionària de l'Any Llull, Maribel Ripoll, ha fet una repassada de les activitats principals dedicades al 700è aniversari de la mort del beat: publicacions, conferències, música, cursos, ponències, congressos, rutes, exposicions, escultura, arts visuals, arts escèniques, totes les arts que han format part d'aquest any de difusió de l'autor mallorquí més estudiat.

Per la seva banda, Mateu ha destacat "la col·laboració amb les institucions públiques i amb artistes i intel·lectuals, que ha estat constant i necessària per coordinar les activitats programades arreu del nostre territori, com també totes les entitats de recerca lul·liana per la seva encomiable tasca".

També hi ha tengut cabuda la creativitat, una escenografia sorprenent formada per una escala de videomapatge feta per Dalumen Lab ha servit de fil conductor d'una sèrie d'espectacles creats enguany per a l'Any Llull, entre els quals hi ha 'Phantasticus', 'Visions d'infinit' i 'Desconhort de Nostra Dona'. A més a més, hi ha hagut l'actuació de l'Orfeó Ramon Llull i l'espectacle 'Canticum Novum' amb textos de Ramon Llull i repertori musical de Baltasar Bibiloni.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF