Llucmajor acull la representació de 'Lorca, que te quiero, Lorca', una reflexió sobre la repressió i la llibertat d'expressió

Es representarà al claustre de Sant Bonaventura aquest dissabte, dia 1, a les 20 h

Els versos de Federico García Lorca arriben al claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor amb l'obra 'Lorca, que te quiero, Lorca', un muntatge sobre la llibertat d'expressió i la repressió, amb dramatúrgia, direcció i interpretació de Josué Guasch i Pedro Victory.
 
L'obra, que va estar durant tot el mes de juny en cartell a Barcelona, on va ser acollida amb molt bones crítiques per part del públic, torna ara a Mallorca després de quatre setmanes en una gran capital.
 
Segons Pedro Victory, l'obra aprofita l'ocasió "per portar la poesia al teatre" i per refelxionar si han canviat o no les coses després de 80 anys, els que es compleixen des de l'assassinat del poeta de Granada.

'Lorca, que te quiero, Lorca' fa un paral·lelisme entre els últims dies del poeta i un activista empresonat per manifestar-se, que troba el consol en els versos del poeta a través del psicòleg de la presó, creant un fil invisible que els uneix a tots dos.
 
Els autors asseguren que "la peça cobra avui gran força per la situació política en la qual ens trobam", cosa que, segons Victory, "fa que la ficció es posi a la mateixa altura", encara que també ha assenyalat que "posam una reflexió sobre la taula, però no responem a res".
 
Així, ha assegurat que els textos triats "s'ajusten a la història que volem explicar i no al context en el qual s'està representant", ha puntualitzat Guasch, que detalla que sense canviar una coma del text l'obra "s'ha adaptat al nostre temps actual, però cal no oblidar que és una peça sobre Lorca", una obra que mostra com "la poesia pot canviar les persones i com setanta anys després de la mort de Federico García Lorca encara sofrim situacions de repressió per raons ideològiques".
 

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF