Cultura 07/08/2013

Llibres per a la bossa de la platja o la maleta de viatge

Llibreters de Ciutat ens recomanen lectures d'estiu per als més petits

Carles Sànchez
2 min

PalmaL'estiu s'ha acabat d'instal·lar i la calor intensa sembla afectar els rellotges, que redueixen el ritme per respirar pausadament o evitar, com nosaltres, encalentir-se en excés. A l'estiu sembla que tinguem més temps, que gairebé sempre sigui prest. I si ja hem exercitat el cos a la mar, per exemple, a l'hora del repòs els llibres ens atorguen la possibilitat d'exercitar el cervell en un agradable, fresc i divertit acte de lectura.

De 0 a 14 anys

Els llibres per a l'estiu

Per esbrinar quines són avui les pàgines més fresquetes per als nins i nines de 0 a 14 anys, hem consultat alguns experts llibreters de Ciutat. Hem visitat les llibreries Baobab, Quart Creixent, Lluna i Drac Màgic, que ens han recomanat peces amb tant d'entusiasme que hem arribat a la conclusió que també són eficaces amb els adults i que, per tant, no us avorrireu en cas que els llegiu als vostres fills i filles. Ni els padrins i padrines, que aquests llargs dies d'estiu acostumen a tenir més temps per gaudir dels néts.

Els quatre coneguts llibreters de Palma ens han suggerit obres que inclouen des d'experiències sensorials per facilitar que els més menuts es familiaritzin amb les formes i els colors, fins a històries sorprenents amb bruixes, óssos, princeses i aventures esportives, històriques i fantàstiques que de ben segur seran bones companyes de platja o de viatge. N' hi ha per a tots els gustos i edats, i són aptes tant per si anau a la mar com si escolliu fer un tomb per la muntanya, i també per si heu de passar la calor a casa. Com ja se sap, un llibre sempre és un bon company d'aventures.

Més que paraules

Tot tipus de formats

Els llibres són fantàstics tot l'any, no voldríem caure en la vilipendiada estacionalització, però sí que voldríem afegir als plaers de l'estiu el que atorguen les paraules. Tanmateix, no només hi ha paraules, és clar: la diversitat dels continguts queda reflectida, així mateix, en la dels formats. I és que els llibres per a infants i joves d'avui han evolucionat molt i s'han especialitzat en edats i en espais de tal manera que tenim a l'abast obres molt adequades per a qualsevol situació estival: llibres de plàstic per si volem portar-los a l'aigua; perfumats i sonors; amb il·lustracions; en tres dimensions (en les pàgines obertes dels quals s'aixequen cases, castells, personatges, muntanyes, etc.); llibres de totes les mides i formes per fer volar la imaginació sense límit.

Evidentment, cal no oblidar els llibres de sempre, que ens traslladen a mons i temps remots amb el poder primitiu, insubstituïble i profund dels mots.

stats