FIRA LITERÀRIA
Cultura 03/06/2013

El Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc baten rècords amb 3.000 assistents i 60 programadors

Les dues fires celebrades aquest cap de setmana a Móra d'Ebre són clau per garantir l'augment de la producció editorial de la literatura ebrenca

Ara
2 min
Fira del Llibre Ebrenc

Móra d'EbreEl Litterarum (Fira d'Espectacles Literaris) i la Fira del Llibre Ebrenc han assolit xifres rècord de participació en la sisena i desena edició, respectivament, que s'han celebrat aquest cap de setmana a Móra d'Ebre. Un total de 3.000 persones s'han arribat a la capital de la Ribera d'Ebre per gaudir d'actuacions i activitats que han posat l'accent en la difusió de la literatura catalana. També s'ha consolidat el nombre de programadors inscrits a la mostra d'enguany, que ha excedit la seixantena. Amb l'atenció posada en els autors de les Terres de l'Ebre, el director de les dues fires, Albert Pujol, les veu com una plataforma de trobada que ajudarà a augmentar la producció editorial de la literatura ebrenca de cara a l'any vinent, perquè, a més, revela que "hi ha molt material inèdit de molta qualitat".

Pujol destaca que s'ha fet un salt de qualitat "molt notable" tot i les estretors pressupostàries. Els més de 60 professionals que hi han participat consoliden, segons el director, el vessant professional de la mostra. "Molts han vingut a descobrir què era el Litterarum perquè n'havien sentit a parlar, sabien que teníem material que els interessaria i a preus bons", assenyala.

El futur del llibre ebrenc

Per Pujol, la clau de l'èxit està a oferir "el que vol la gent". Tot el que s'ha aconseguit en benefici de la literatura i la cultura ebrenca és "el gran premi" d'aquesta dècada de treball i esforç per les lletres de les Terres de l'Ebre, afirma. Pujol reconeix que tanquen aquestes noves edicions de les mostres molt satisfets, sobretot després que la Institució de les Lletres Catalanes i el departament de Cultura de la Generalitat els hagin garantit el seu compromís perquè la fira d'espectacles literaris de Móra d'Ebre estigui present a les comissions i moviments més importants del món del llibre català en els propers anys.

stats