MÚSICA
Cultura 31/12/2011

L''indie' és el nou 'mainstream' al festival de la Fnac

Borja Duñó
2 min
Els Antònia Font en una actuació al festival de la Fnac

FNAC MUSIC FESTIVAL

PALAU SANT JORDI 29 DE DESEMBRE

Són els signes del temps. Ja fa anys que en el negoci de la música tothom té clar que si no es venen discos caldrà guanyar-se la vida amb els directes. Aquesta és probablement la raó que ha portat la cadena de botigues culturals Fnac a llogar el Sant Jordi (tot i que amb l'escenari avançat i una capacitat molt reduïda) i organitzar-hi un macroconcert amb una sèrie de grups que caminen per la frontera cada vegada més desdibuixada que separa l' indie del mainstream .

És cert, però, que cadascú ho fa a la seva manera. Mentre que Amaral, els caps de cartell, són un grup obertament comercial, el hip-pop efervescent de Delafé y las Flores Azules és una proposta original i refrescant que no fa fàstics ni al públic majoritari ni als anuncis de cervesa. Saben com divertir la gent. A Cyan els va tocar oficiar de teloners i Ivan Ferreiro va fer un bon concert. El pop d'autor d'Antònia Font, però, s'assaboreix millor en un teatre o un envelat que no pas en un estadi. La subtilesa dadaista de les seves cançons, tot i la seva genialitat, no acaba de casar amb la síndrome Coldplay que últimament afecta el pop català.

Love of Lesbian, molt més còmodes amb els petits banys de masses, van demostrar que dominen les distàncies llargues i, malgrat fer-ne broma, Santi Balmes va fer ús de la passarel·la amb les taules d'una estrella de rock. I és que la seva trajectòria ascendent sembla imparable. Han girat durant dos anys amb 1999 (2009) i no fa gaire que van omplir tres Razzmatazz seguits. Però és que ja eren grans el dia que van fer de teloners de The Cure. Després van patir anys de lluita i de privacions fins que a força de feina i talent van anar esberlant el mur que s'interposava entre ells i un públic que sabien que per força havien de tenir. Dijous tancaven un cicle i el 9 de gener entren a l'estudi a gravar un nou disc. Encaren un futur prometedor.

stats