Publicitat
Publicitat

Lina Morgan en 10 obres i 5 vídeos

Repassem els treballs més destacats de l'actriu, des de la primerenca 'Dos maridos para mí' fins a 'Hostal Royal Manzanares'

1. 'Dos maridos para mí'. El primer gran èxit de públic de l'actriu, juntament amb Juanito Navarro. L'obra, estrenada el 1995, va estar en cartell sis mesos ininterrompudament.

2. 'Soltera y madre en la vida'. Lina Morgan va interpretar el primer paper protagonista el 1969 en aquesta pel·lícula per a Javier Aguirre.

3. 'La tonta del bote'. Juan de Orduña va dirigir, el 1970, la comèdia cinematogràfica més popular de l'actriu i un altre dels seus treballs més exitosos: va fer que el seu catxet pugés i Lina Morgan va abandonar la companyia Coslada per dedicar-se al cinema.

4. 'Casta ella, casto él'. Lina Morgan va estar acompanyada de Florinda Chico i Antonio Ozores en aquesta comèdia que va representar la seva recuperació després d'haver-se arruïnat fundant una companyia pròpia a mitjans dels anys 70.

5. 'Una pareja distinta'. Lina Morgan també va fer papers dramàtics, com en aquesta pel·lícula, en què també va actuar José Luis López Vázquez. Ell va fer el paper del Charly, un travestit que actua en un club, i ella el de la Zoraida, una dona barbuda que es trasllada a viure al seu apartament. La pel·lícula recull les dificultats que tenen per viure com una parella convencional després de casar-se.

6. 'Vaya par de gemelas'. Televisió espanyola, arran de l'èxit que havia assolit al teatre, va decidir enregistrar aquesta obra per a la televisió. L'obra va estar en cartell des del novembre del 1980 fins al setembre del 1983.

7. 'Sí al amor'. Arran de l'èxit que havia assolit a 'Vaya par de gemelas', Lina Morgan va repetir la mateixa fórmula còmica en aquesta obra i a 'El último tranvía'.

8. 'Celeste no es un color'. Estrenada el 1991, va estar en cartell fins al 1993. Representa el pas de la revista a la comèdia musical que l'actriu va fer als anys 90. L'obra es basa en les situacions còmiques que es produeixen quan un àngel s'encarna en una dona humil i amb una existència plena de vicissituds.

9. 'Compuesta y sin novio'. Lina Morgan també va desenvolupar una exitosa carrera televisiva. El paper que va interpretar en aquesta comèdia de Pedro Masó, que es va emetre a Antena 3, la va fer mereixedora del premi TP de Oro a la millor actriu. El paper de Lina Morgan era el de la Valentina, una infermera de mitjana edat que no ha aconseguit casar-se i que lluita per recuperar l'amor de l'home que la va deixar plantada a l'altar.

10. 'Hostal Royal Manzanares'. Un altre dels grans treballs televisius de l'actriu. Va dominar les audiències dels dijous a Televisió Espanyola. Lina Morgan cobrava més de 140.000 euros per episodi.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF