XOU

'L'home més fascinant del món' és a Palma

Les dues darreres funcions de l’espectacle en 4D es faran a l’Auditòrium

L’home més fascinant del mónés a Palma, o això diuen. Per saber quina fila fa, cal anar a l’Auditòrium de Palma. Des del dijous passat, els que hi han acudit l’han pogut veure. Ara, queden dues oportunitats, avui i demà, per poder assistir a la pel·lícula còmica i musical projectada en tecnologia 4D sobre la biografia de l’home que va fascinar la humanitat fins a límits inimaginables. “Un l’espectacle definitiu”, esmenta Marini. És precisament la companyia Marino e Marini l’encarregada de mostrar Jimmo Crocetti al món i a Ciutat. “Som un grup que ha recorregut tot del món amb la nostra bella música italiana. Aportam aquesta pel·lícula perquè volem que els ciutadans coneguin qui era l’home que va triomfar per tot l’univers”, relata Marino. Música, cinema, teatre i humor es mesclen en aquesta nova creació de Marino e Marini, que presenten un invent que ja ha estat descrit com “la nova era del cinema”; el primer film en quatre dimensions.

Geni que canta en 100 idiomes

Un espectacle que inclou la presència de la banda al complet i que dóna la benvinguda al públic a ritme de la música italoamericana, tot interpretant alguns dels clàssics de Renato Carosone, Tu vuo fa l’americano i O Sarracino, cançons dels anys 50 de l’autor napolità. Llavors s’apaga el llum i el ball, la música, la interpretació i, sobretot, l’audiovisual donen lloc a un univers de gags que expliquen la història de Jimmo Crocceti, més conegut com l’home més fascinant del món. La pel·lícula, doncs, explica la història d’aquest personatge, un geni capaç, no només de cantar en més de cent idiomes sinó de fer-ho alhora. Un home tan bell que, el 1956, una comissió del congrés americà va demanar que el dissecassin i l’exposassin permanentment en un museu. Un home de qui fins i tot s’assegura que va participar a les 24 hores de Le Mans i les va guanyar en 16 hores.

Però qui era ell en realitat? Què se’n va fer? Per què hi ha molta gent que no n’havia sentit parlar? Ara, la humanitat té l’oportunitat de conèixer la seva fascinant història i experimentar, per primera vegada, la impactant quarta dimensió, una experiència audiovisual única que ha consternat i admirat milers d’espectadors. Crocceti va desaparèixer i només Marino e Marini en coneixen l’existència. Per aquest motiu, s’encarreguen de contar la seva història amb un xou innovador. Entrades i sortides de la pantalla, un recurs que, si bé no és nou -la Cubana, a Cegada de amor, l’any 1994, ja l’utilitzà-, conté un muntatge de vídeo trepidant i enginyós realitzat per Adrià Martí. El còmic, els gàngsters, l’enfonsament del Titànic i la selva negra són els telons de fons on es desenvolupa Jimmo Crocetti, Jaume Catany. “El públic, que ja ha pogut veure l’home més fascinant ha quedat molt impactada, alguns confonen la realitat amb la ficció. La reacció de la gent ha estat fantàstica, dos fins i tot s’han acubat de l’emoció. Hi ha hagut alguns problemes amb espectadors que no han pogut resistir l’impacte”, diu Marino. Abans de començar el xou, el públic és sotmès a un test visual i auditiu per estar en situació de la tecnologia revolucionària del 4D. “És una llàstima que siguin les dues darreres funcions”, perquè el grup parteix de gira, que començarà al País Basc i que “ens durà per tot el món. Estam molt ocupats i ens agradaria poder prorrogar-la tal com ens demana la ciutadania; però no podrà ser, som artistes generosos i ens reclamen a d’altres països”, recalca humilment Marini.

“Queden molt poques entrades, devers 2000 a la venda. L’èxit ha estat tan aclaparador que molta gent n’ha quedat fora”, diu Marini. Així que si voleu presenciar aquest espectacle en quatre dimensions per conèixer Crocceti, es representa avui a les 20 h i demà, diumenge, a les 19 h, a l’Auditòrium de Palma. El preu és de 20 euros.

EDICIÓ PAPER 11/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF