Publicitat
Publicitat

DANSA

L’eterna ‘Rosas danst Rosas’ torna al Mercat de les Flors

El Mercat de les Flors inaugura la temporada 2017-2018 amb la recuperació d’una de les peces clàssiques de la dansa contemporània

El Mercat de les Flors inaugura la temporada 2017-2018 amb la recuperació d’una de les peces clàssiques de la dansa contemporània: Rosas danst Rosas, de la coreògrafa belga Anne Teresa De Keersmaeker. La peça, que es podrà veure al Mercat de les Flors del 5 al 8 d’octubre, va ser creada l’any 1983 i s’ha convertit en una referència internacional de la dansa postmoderna. Està fomentada en el minimalisme a partir de la música repetitiva de Thierry De Mey i Peter Vermeersch, que van crear la música simultàniament a la gestació de la coreografia. Quatre ballarines ballen una vegada i una altra l’esgotament i la perseverança i creen una tensió emocional que contrasta amb l’estructura rigorosa de la coreografia.

Aquesta és l’única peça que no s’ha deixat d’interpretar del període inicial de la carrera de la coreògrafa belga, ja que per a ella és una peça que li va fer seguir “un camí coreogràfic particular”. A De Keersmaeker, a més, li interessa molt “mantenir viva la memòria històrica de la dansa contemporània”, ja que “les actuacions en directe continuen sent la manera més profitosa” de gaudir de la dansa. La popularitat d’aquesta coreografia es deu a “un gran rigor estructural que de vegades es podria qualificar gairebé de matemàtic”, i la seva efectivitat ve donada pel “contrast entre aquest rigor i una intensa fisicalitat”. També per la coreografia, que mostra un retrat de les dones sense clixés mitològics ni condescendència. És “un cant de lloança a la feminitat, sense ignorar-la ni explotar-la en fer-la més masculina”.

Rosas danst Rosas es pot veure a partir d’avui i fins diumenge a la sala MAC del Mercat de les Flors a les vuit del vespre, excepte diumenge, que serà a les sis de la tarda.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF