Publicitat
Publicitat

Teatre

'Chimerica' i 'The Book of Mormon', les dues obres que regnen als premis Olivier

Lesley Manville i Rory Kinnear, els millors actors als guardons britànics de teatre que es van entregar diumenge al vespre

'Chimerica', de Lucy Kirkwood, amb cinc premis Olivier, es va erigir ahir a la nit com l'obra teatral més premiada dels principals guardons teatrals anglesos. Va rebre, entre altres, el reconeixement de millor nova obra i millor director, per Lyndsey Turner.

A la categoria de musical, 'The Book of Mormon', dels creadors de la sèrie 'South Park', va obtenir quatre premis, entre ells el de 'millor actor de musical' per Gavin Creel i 'millor nou musical'. L' obra va debutar a Broadway, on ja va guanyar nou premis Tony.

Lesley Manville, per 'Ghosts', i Rory Kinnear, per 'Otel·lo', han guanyat els premis Olivier als millors actors, els més importants del teatre britànic. Ambdós intèrprets competien amb altres actors de renom: Kinnear es va imposar pel seu paper de Yago a 'Otel·lo' a Jude Law (Enric V), que després de quatre candidatures encara no ha pogut aconseguir un Olivier. Lesley Manville, per part seva, competia amb Judi Dench, que optava al premi per 'Peter and Alice', entre altres.

El premi als èxits excepcionals en una òpera, al qual estaven nominats els cantants Plácido Domingo i Juan Diego Flórez, va ser per la companyia itinerant English Touring Opera.

Els premis Olivier, batejats així en honor del conegut actor de teatre Lawrence Olivier, són votats per un jurat mix, format per professionals de la indústria i membres del públic. La gala es va celebrar a la Royal Opera House i va comptar amb diverses actuacions musicals, com la dels dos membres masculins d'ABBA, Benny Andersson i Björn Ulvaeus, amb motiu del quinzè aniversari del musical 'Mamma Mia'.

Atipa't de cultura