Publicitat
Publicitat

ARTS ESCÈNIQUES

L'escena illenca desembarca a Río de la Plata

'L'arquitecte i l'emperador d'Assíria', 'Dalí ha mort' i 'Stormy Red' es podran veure a Buenos Aires i Montevideo

Tres muntatges amb segell mallorquí, amb una desena de professionals de l'escena, desembarcaran la setmana pròxima al Río de la Plata. Buenos Aires i Montevideo podran gaudir a partir del 17 d'agost d'un tast del talent artístic de l'illa. Sota el suggeridor títol de 'Trasatlántico, teatro balear en el Río de la Plata' i amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, les tres peces que es veuran seran 'L'arquitecte i l'emperador d'Assíria', de Fernando Arrabal i dirigida per Jeroni Obrador i interpretada per Joana Manel Vadell i Guiem Juaneda; 'Dalí ha mort', de Rebecca Alabert i amb Joana Peralta, i ' Stormy Red', de Conxa Vidal, amb Currusca Collado, Juana Castell i la mateixa Vidal sobre l'escenari.

A més de les representacions de les obres assenyalades, les tres companyies oferiran tallers per a artistes de Buenos Aires i Montevideo. Es tracta de 'Cultura emocional', que impartirà Jeroni Obrador; 'L'exploració del bufó', a càrrec de Joana Peralta, i 'Iniciació a la performance, el cos poètic', que farà Conxa Vidal.

Les cites són els dies 17 i 18 d'agost al Centro Cultural 25 de Mayo de Buenos Aires i els dies 22, 23 i 24 d'agost al Centro Cultural de España de Montevideo.

'Trasatlántico' vol ser el primer maó en la construcció d'un pont internacional entre Río de la Plata i el mar Mediterrani. De fet, ja se n'està dissenyant una segona entrega. En aquest cas serien obres de l'Argentina, l'Uruguai i el Brasil les que es representarien a Mallorca i València al llarg del 2018.

'Trasatlántico' sorgeix d'un projecte més global anomenat 'Arts Runner' i impulsat pel productor Santiago Algán i vol ser una xarxa cultural que creu en l'intercanvi i la connexió entre països. La idea va sorgir, precisament, durant la Fira B! 2016, en la qual Algán va participar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF