L'equip d'excavació del poblat de Sant Agustí Vell investiga l'interior del talaiot

El terme municipal del Migjorn Gran és el que acull més jaciments arqueològics per quilòmetre quadrat

Els responsables de l'excavació arqueològica al poblat talaiòtic de Sant Agustí Vell, al Migjorn Gran, fan una valoració positiva del segon any de projecte. Cal recordar que els treballs que s'estan duent a terme s'emmarquen en un pla quinquennal que té importants reptes damunt la taula. Aquesta iniciativa té el suport del Consell Insular de Menorca, l'Ajuntament del Migjorn Gran, l'associació cultural i recreativa, el club de jubilats, l'associació de comerciants del poble i el col·legi públic Francesc d'Albranca. 

El coordinador i codirector del projecte, Ismael Moll Pelegrí, ha destacat l'evolució de les feines que s'estan executant "en el segon dels cinc anys, i de moment hem excavat un edifici adossat al talaiot oriental del poblat de Sant Agustí per la part interior. És un dels pocs a l'interior dels quals es pot accedir i conserva bigues originals d'ullastre". Moll recorda que la zona d'estudi "té 3.000 anys d'antiguitat" i que el pla d'excavació és ambiciós. A més, confia "obtenir les respostes adequades que facin entendre la funció que tenien els talaiots. Hi ha moltes preguntes sense resposta relacionades amb aquesta època i som conscients que amb els treballs que feim podem contribuir a enriquir el contingut patrimonial". 

Però aquest no és l'únic objectiu que l'equip d'arqueòlegs té entre mans. En aquest sentit, Ismael Moll explica que "volem reconèixer el valor patrimonial i històric del jaciment. Es Migjorn és el terme municipal més petit de Menorca però, curiosament, el que acull més jaciments arqueològics per quilòmetre quadrat". Paral·lelament, l'equip de treball pretén que els ciutadans del poble estiguin assabentats de la rellevància del talaiot i per aquest motiu s'han programat diverses activitats per a aquest divendres a càrrec dels alumnes del col·legi públic Francesc d'Albranca.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF