MÚSICA
Cultura 20/10/2011

Leonard Cohen anuncia nou disc abans d'acabar l'any

Ricard Martín
2 min
Leonard Cohen anuncia nou disc abans d'acabar l'any

Barcelona.Quasi vuit anys després de la publicació del seu últim disc, Dear Heather (2004), Leonard Cohen va anunciar ahir que abans que s'acabi l'any editarà una nova col·lecció de cançons. El nou disc es dirà Old ideas , i seran "deu cançons noves" que ja ha tocat per a algunes persones "i sembla que agraden".

És el que va fer públic ahir a Oviedo, on l'autor rebrà el premi Príncep d'Astúries de les lletres demà. No va voler anunciar, però, si tornarà a la carretera per presentar aquest disc, el tretzè d'estudi en una carrera que abasta quatre dècades. L'any 2005 l'autor canadenc va patir una estafa per part de la seva comptable, que el va deixar en números vermells. Això el va obligar a tornar a oferir concerts. Amb 74 anys, el 2009 va fer una gira de 26 concerts per tot Europa i es va desmaiar durant una actuació a València.

Lorca, al cor de la seva obra

Cohen, que segons el jurat del premi n'és mereixedor per haver sabut "explicar la vida com una balada inacabable" i haver creat un imaginari sentimental poètic i musical que ha influït en tres generacions, va excusar-se ahir per no parlar espanyol, tot i que està "molt influït" per Federico García Lorca i el flamenc.

Sobretot per Lorca. Va posar aquest nom a la seva filla i, segons va explicar, Lorca va ser el poeta que el va marcar més en la seva adolescència. "Ell va ser el primer poeta que em va convidar a viure en el seu món", va afirmar, rotund.

Autor d'una obra literària que inclou una desena de poemaris i dues novel·les, Cohen va recomanar a la premsa que no perdi el temps en la lectura de cap de les dues ficcions que ha escrit, El juego favorito i Los hermosos vencidos : "No valen la pena quan hi ha tant poc temps i tan bona literatura arreu". Per sort per a ell, el jurat del premi no pensa el mateix.

stats