Publicitat
Publicitat

El documental 'L'endemà', d'Isona Passola, està "pràcticament acabat" i s'estrenarà abans del 9-N

La pel·lícula vol donar raons per a la independència de Catalunya. Passola en celebra el resultat final i confia "estar a l'altura de les expectatives" generades al voltant del projecte

'L'endemà', el documental que impulsa la productora de cinema Isona Passola i que vol donar raons per a la independència del poble català, està "pràcticament acabat" i s'estrenarà abans del 9-N. Així n'ha informat la mateixa Passola a través d'un correu electrònic als mecenes que han fet possible la producció. I és que el documental es va convertir, el març de l'any passat, en la campanya de 'crowdfunding' a través de Verkami més reeixida d'Europa i en la cinquena a nivell mundial que més diners ha recollit a través d'aquest sistema, després de reunir en 40 dies 348.830 euros gràcies al microfinançament de 8.101 mecenes.

En el comunicat enviat als mecenes, la productora celebra el temps "rècord" en què s'ha desenvolupat el projecte, tenint en compte "la complexitat i la riquesa" del resultat final, segons destaca.

Passola assegura que "el trajecte ha estat, professionalment i humanament parlant, una experiència apassionant", des de la recerca de material i la creació del guió, fins a la tria de les músiques i el càsting dels actors, al qual es van presentar al voltant d'un centenar de persones, segons explica Passola. 

Sobre la data d'estrena, la productora assegura que "la fixaran els esdeveniments", però reconeix que ha de ser "propera" al 9 de novembre –data prevista per a la celebració de la consulta– "per ser el màxim d'eficaços en el nostre propòsit de difusió", però alhora, "prou lluny de la data per fer-ne la màxima promoció". Passola assegura que estan estudiant diverses propostes de data i lloc d'estrena i que, properament, ho faran públic.

"Confiem estar a l'altura de les expectatives que heu dipositat en nosaltres i, sobretot, ser molt útils per al procés que ens espera i per a l'objectiu que ens havíem proposat des de l'inici: obrir els braços de bat a bat per convèncer els indecisos i els que no tenen tan clar com nosaltres la necessitat de la independència del nostre país", conclou la nota.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF