Laura Borràs presentarà 'Camille', la darrera obra poètica de Bernat Nadal

La consellera de Cultura de la Generalitat acompanyarà Antònia Matamalas, de Dones de Llevant, a l'acte, que es farà al Teatre Municipal de Manacor

Aquest divendres l'escriptor Bernat Nadal (Manacor, 1950), presenta 'Camille' , l'obra amb què ha guanyat el premi de poesia Ciutat de Terrassa Agustí Bartra. I ho farà apadrinat per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, i Antònia Matamalas, presidenta del col·lectiu Dones de Llevant, que enguany compleix deu anys d'activitat en defensa de la igualtat de gènere. L'acte, que tindrà lloc a les 19.30 h al Teatre Municipal de Manacor, inclourà un espectacle de recitació poètica a càrrec de l'actriu Maria Antònia Salas.

Serà la segona vegada en una setmana que el poeta manacorí trepitja la cambra escènica del teatre de la seva ciutat. Bernat Nadal ve de recollir el Reconeixement de Mèrits de l'Escola Municipal de Mallorquí 2018, un premi que posa en valor la gent que treballa per a la promoció de la llengua i la cultura catalana.

L'encavallament dels dos actes ha estat una coincidència, de la mateixa manera que ho és el fet que la seva amiga Laura Borràs vingui a Manacor com a consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ja que quan fou convidada a la presentació encara no havia estat nomenada.

L'obra poètica

'Camille' versa sobre la vida de Camille Claudel, l'escultora francesa que feu tàndem amb Rodin, de qui fou aprenent, musa, deixebla i amant, fins que ell la deixà. Llavors, Camille posa un taller propi i decideix ser una artista lliure, fins que la seva mare, que la reprèn per les seves sortides amb homes, la fa tancar en un manicomi. El director d'aquest centre li proposa muntar un taller de fang perquè pugui crear, però ella s'hi oposa i reclama el seu dret a ser una artista lliure. En el clam de Camille, el poeta Nadal hi posa la seva pell, i acaba vestint l'obra posant lletra a la veu d'altres escriptores que s'hi solidaritzen.