RECONEIXEMENTS

L'àrea de Cultura de Cort nomena els jurats dels premis Ciutat de Palma

En total, es concediran 88.000 euros en vuit modalitats: novel·la, poesia, música, arts escèniques, audiovisuals, còmic, arts visuals i investigació 

L'àrea de Cultura de l' Ajuntament de Palma ha donat a conèixer les persones que ha nomenat membres dels jurats de l'edició dels premis Ciutat de Palma 2017.

Es mantenen els premis del 2016 i es convoca el premi d'audiovisuals renovat amb una dotació de 10.000 euros. En total, per tant, es concediran 88.000 euros en premis en vuit modalitats: novel·la (26.000 euros), poesia (12.000 euros), música (6.000 euros), arts escèniques (6.000 euros), audiovisuals (10.000 euros), còmic (10.000 euros), arts plàstiques (12.000 euros) i investigació (6.000 euros).

La convocatòria dels premis Llorenç Villalonga de novel·la i Joan Alcover de poesia estarà oberta fins dia 30 de setembre, data límit per entregar els textos. Els jurats escollits per l'Ajuntament en aquestes dues categories són:

  • El jurat del premi Llorenç Villalonga de novel·la estarà format per Joan Mas i Vives, guanyador del Ciutat de Palma 2016; la professora de literatura Isabel Marcillas; la novel·lista i professora Margarida Aritzeta; la filòloga i escriptora Pilar Arnau i l’escriptor Joan Jordi Miralles. 
  • El premi  Joan Alcover de poesia serà triat per un jurat integrat per Joan Manuel Homar, guanyador de l’edició 2016; l’escriptor Miquel López Crespí; les poetesses Meritxell Cucurella-Jorba i Maria Antònia Massanet i el poeta Pau Vadell.  

Pel que fa a la convocatòria dels guardons Antoni Gelabert d’arts plàstiques, còmic, Bonet de Sant Pere de música, arts escèniques, investigació i audiovisuals s’obrirà l’1 d’octubre i finalitzarà el 20 d’octubre. Les persones escollides per ser membres del jurat d'aquestes categories són: 

  • Per al jurat del premi Bonet de Sant Pere de música, la coordinadora de música de l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull, Maria Lladó; el programador, crític i mànager Joan Vich i l’assessor i productor musical Joan Trias. Curiosament cap músic entre els membres del jurat. 
  • Per al guardó d' arts escèniques, la programadora de la Sala Beckett de Barcelona Aina Tur, el dramaturg i filòleg Josep Ramon Cerdà i l’actriu Aina Frau.
  • Per al del Ciutat de Palma d'audiovisuals, el cofundador i director de Filmin, Jaume Ripoll; la gestora cultural i directora del Festival L’Alternativa, Cristina Riera, i la directora de l’IB-Film Comission, Àngela Bosch.
  • Per al de còmic, el dibuixant de còmic Jorge Isaurralde Tatúm, la il·lustradora i dibuixant Natacha Bustos i la premi Ciutat de Palma 2016 de còmic, Cristina Duran.
  • Per a l' Antoni Gelabert d’arts visuals, la subdirectora d’ARCO, Maribel López; la directora de La Casa Encendida, Lucía Casani; el Premi Ciutat de Palma 2016, Carles Congost; la comissària Pilar Rubí i la directora del museu Es Baluard, Nekane Aramburu.
  • Per al del premi d’investigació, els historiadors i investigadors Damià Pons, Francisca Lladó i Joaquim Miquel Valdivielso.

Els premis es faran públics el dia de Sant Sebastià, 20 de gener del 2018.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF