Publicitat
Publicitat

ÒPERA

L'ànima del Liceu vibra en un concert sense protestes

La iniciativa dels treballadors del Liceu d'organitzar un gran concert líric per agrair el suport d'aficionats, abonats i mecenes davant la crisi econòmica i de gestió que viu el teatre, ha tingut la millor resposta ciutadana possible: un teatre ple com un ou i molts ciutadans i turistes que van poder seguir el concert a través d'una pantalla gegant instal·lada a la Rambla. Va triomfar l'òpera, per l'entrega dels cantants, dels directors, del cor, de l'orquestra, dels tècnics i també del públic, és a dir, de totes les parts que formen l'ànima del Liceu.

Durant unes hores, els treballadors van deixar de banda les seves reivindicacions -això sí, a l'entrada es van repartir octavilles demanant la dimissió del director general del Liceu, Joan Francesc Marco- i van donar tot el protagonisme a l'òpera. Els quatre directors musicals que ha tingut el teatre des de la seva reinauguració el 1999 -Bertrand de Billy, Sebastian Weigle, Michael Boder i Josep Pons, que assumirà el càrrec la temporada que ve- van dirigir un suculent programa d'àries i escenes corals, amb un magnífic planter de veus solistes: les sopranos Ainhoa Arteta, Cristina Obregón i Linda Watson; les mezzos Karine Deshayes i Ildikó Komlósi; el tenor Roberto Alagna, i els barítons Joan Pons i Carlos Álvarez.

Ambient de festa, dins i fora del teatre, amb ovacions entusiastes d'un públic còmplice dels artistes i treballadors del teatre. Dos expresidents de la Generalitat, Pasqual Maragall i José Montilla; l'alcalde Xavier Trias; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, entre altres autoritats, van seguir un intens programa que va superar les dues hores i mitja i va incloure la projecció de vídeos -va destacar l'enviat per Rolando Villazón- i les actuacions sorpresa del pianista Lang Lang i del compositor i també pianista Albert Guinovart, sota la batuta de Guerassim Voronkov. La festa va concloure a tocar de les tres de la tarda amb el famós Al·leluia d' El Messies , de Händel, dirigit per José Luis Basso.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF