L’abstracció de Ramon Canet omple de color i gest la galeria 6a

L’artista inaugura aquest dijous a Palma una mostra de la seva obra més recent

Pintures sobre paper i tela, gravats de gran format i escultures conformen l'exposició d'una selecció de l'obra més recent de Ramon Canet que aquest dijous, a les 20 hores, s'inaugura a 6a Galeria d'Art del carrer Puresa de Palma. Aquesta mostra, la primera que realitza l'artista en una galeria privada de Mallorca en les dues darreres dècades, es presenta com la cloenda a les celebracions del 35è aniversari d'aquest espai d'exposició i també d'edició d'obra gràfica.  

Així, les abstraccions de Ramon Canet (Palma, 1950) omplen de color, de gest i de geometries lliures l'espai expositiu. Ho fan en una afirmació de més de quaranta anys del llenguatge abstracte, que han convertit l'artista en un referent de l'aprofundiment en els processos i els elements de la pura pintura. De fet, a l'exposició es demostra que Canet és pintor quan treballa l'escultura i és pintor també en afrontar les distintes tècniques de l'obra gràfica.    

Blau ultramar, negres, blancs mai no purs, grocs, ocres, vermells intensos i ataronjats prenen possessió de les obres que denoten un pes notable de la pintura treballada en successives capes. Igualment succeeix a les peces escultòriques, unes construccions de marcada verticalitat que per primera vegada s’exhibeixen públicament.  

La galeria 6a ha volgut concloure amb aquesta exposició les celebracions del seu 35è aniversari, atès que Ramon Canet és un dels artistes amb major dedicació a la investigació i desenvolupament de les tècniques d’estampació tradicionals. Precisament, el seu interès per l’obra gràfica el va dur fa 35 anys a ser un dels impulsors del Taller 6a. El coneixement que té l’artista de tècniques com la litografia, la xilografia o el gravat calcogràfic en totes les seves variants li permeten complementar el procés d’investigació de la pintura, fins al punt d’invertir processos tradicionals d’estampació amb l’objectiu de satisfer la creativitat i d’arribar a provocar una certa confusió visual entre les obres pintades directament i les que han passat pels processos de la gràfica.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF