MÚSICA

L'Orquestra de Cambra de Mallorca presenta 'Passió per la paraula' amb motiu de la Diada

El concert és aquest dimecres, 20 de desembre, a l'Auditori de Manacor

L'Orquestra de Cambra de Mallorca oferirà aquest dimecres un concert especial inclòs dins els actes de la Diada de Mallorca. Amb el títol 'Passió per la paraula', l'Auditori de Manacor rebrà més de 38 músics simfònics de l'illa. 

A la batuta, el jove director i compositor Bernat Quetglas. "Aquest és el segon concert que feim amb l'Orquestra de Cambra de Mallorca, una formació que neix amb la voluntat de descentralitzar l'oferta musical, orquestral i simfònica de l'illa per tal d'acostar aquesta música a nous públics. Ens apropam a la gent sobretot de la Part Forana de Mallorca perquè la música de cambra no sigui tan sols per a una elit", ha declarat.

La jove formació neix també de la voluntat de "donar feina a una nova generació de músics que estan molt preparats i que no tenen oportunitat de fer concerts i interpretar els seus instruments. A més, volem potenciar aquells artistes excepcionals que ha donat l'illa. És per això que hi convidam el baríton Joan Miquel Muñoz, que ha fet un màster a Londres. Serà una manera perquè el solista mallorquí pugui actuar a casa seva i per a la seva família", ha recalcat Quetglas.

A més a més, l'actuació inclourà un repertori contrastat amb el títol 'Passió per la paraula'. L'orquestra interpretarà una sèrie de peces que tenen en comú que totes parteixen d'un text, és a dir, a partir del significat de poemes. És així com interpretaran sis obres de Schubert –"que fou el pare d'aquest gènere musical", ha dit Quetglas–, però també d'autors nostrats com dues obres del compositor manacorí Antoni Parera Fons, Premi Nacional de la Música. La cosa no acabarà aquí, perquè també s'interpretarà una peça del mateix Bernat Quetglas que va compondre a 16 anys per a piano i que estrenarà aquest dimecres per a orquestra; està basada en el poema de Joan Alcover 'Desolació'. Haydn serà igualment present en el programa.

La cita, aquest dimecres, 20 de desembre, a les 20 hores a l'Auditori de Manacor i amb entrada lliure. L'actuació és organitzada pel Consell de Mallorca i forma part dels actes inclosos en la Diada.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF