Publicitat
Publicitat

MÚSICA

L’Orquestra de Cadaqués obre el cicle BCN Clàssics recordant Neville Marriner

Era lògic i obligat que li dediquéssim el concert a Neville Marriner”, diu Llorenç Caballero, director artístic de l’Orquestra de Cadaqués. De fet, Marriner, mort el 2 d’octubre als 92 anys, havia de dirigir aquest concert amb què avui s’inaugura el cicle BCN Clàssics al Palau de la Música (20 h). El seu lloc l’ocuparà el director titular de l’Orquestra de Cadaqués, Jaime Martín, amic i deixeble del fundador de l’Academy of St. Martin-in-the-Fields. “Durant molts anys vaig ser primera flauta de la seva orquestra a Londres, i va ser ell qui em va animar a dirigir”, recorda Martín, que avui dirigirà el programa que havia elaborat Marriner: l’obertura del ballet Alphonse et Leonore de Ferran Sor, el Concert per a violí i orquestra en mi menor, op. 64 de Mendelssohn (amb el violinista Augustin Hadelich com a solista) i la Segona simfonia de Beethoven. Després del Palau, l’Orquestra de Cadaqués interpretarà el mateix programa a Madrid, Sant Sebastià, Eindhoven, Colònia i Friedrichshafen.

“És una gira per recordar la seva figura que m’encantaria no haver de fer. Als 92 anys, Neville Marriner era una de les persones més joves que he conegut. Estava completament actiu”, explica Martín, que descriu el músic anglès com “un home molt rigorós en el treball i molt disciplinat” que sempre “buscava la qualitat del so”. La relació de Marriner amb l’Orquestra de Cadaqués va començar el 1991, quan els músics de la formació eren “joves i entusiastes”, i es va mantenir fins a la seva mort. “Si no li hagués agradat no hauria dirigit l’orquestra. Ell va posar el llistó de l’orquestra més alt”, diu Martín, que no oblida “la curiositat” de Marriner per “descobrir la música del repertori català i espanyol”.

El cicle BCN Clàssic seguirà amb un recital de Daniel Barenboim (24 de novembre, i el concert de l’Orquestra de Cadaqués amb el violinista Daniel Hope (10 de febrer).

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF