Publicitat
Publicitat

L'Institut Valencià d'Art Modern convocarà un concurs internacional per triar un nou director després de la renúncia de Consuelo Císcar

El vicepresident del govern valencià ha anunciat que han iniciat els tràmits per convocar el concurs després de rebre per carta la renúncia de l'actual directora

El govern valencià ha acordat avui iniciar els tràmits per convocar un concurs internacional per triar el futur director gerent de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), que en l'actualitat està dirigit per Consuelo Císcar. Aquesta decisió l'ha pres el govern valencià després que Císcar li hagi traslladat a la Generalitat Valenciana en una carta la seva intenció de deixar el càrrec.

El vicepresident del govern valencià, José Ciscar, ha fet aquest anunci en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha explicat que el cessament de l'actual directora serà acordat en el proper consell rector de l'IVAM, que es convocarà avui i es reunirà en 15 dies per aprovar les bases de la convocatòria del concurs internacional.

La Generalitat Valenciana encomanarà a un comitè d'experts de reconegut prestigi en el camp de l'art contemporani, l'elecció de la persona més adequada per dirigir aquesta institució, atenent a principis de mèrit, capacitat i igualtat. Ha assegurat que aquesta decisió no és una crítica a la gestió de Consuelo Císcar, sinó que es barreja des de fa temps doncs és realitzada, al seu judici "amb bon criteri", per altres museus.

En concret, ha recordat que la provisió, a través d'unes bases de pública concurrència, ja es realitza en altres grans museus com el Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, el Macba de Barcelona, el Artium de Vitòria, el Centro Gallego de Arte Contemporáneo o el Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León.

Amb aquesta iniciativa, ha afegit el vicepresident, la Generalitat Valenciana aposta "per una gestió cultural transparent i participativa, impulsant projectes que incentivin el patrocini i la col·laboració amb els diferents museus, centres d'art i institucions culturals".

José Ciscar ha destacat que la Generalitat ha pres aquesta decisió coincidint amb el 25 aniversari de la inauguració de l'IVAM "per seguir impulsant el vaixell almirall de l'art modern de la Comunitat Valenciana" i consolidar d'aquesta manera el projecte museístic.

Ha assegurat que l'IVAM és "un referent a nivell nacional i internacional perfectament equiparable a la Tate Modern de Londres, el museu d'art contemporani més visitat del món, al MoMA de Nova York, i als museus Guggenheim de Nova York, Venècia i Bilbao, i al Centre Pompidou de París".

José Ciscar ha ressaltat que Consuelo Císcar ha fet "una excel·lent labor" al capdavant de l'IVAM i ha destacat que durant la seva etapa com a directora "s'han multiplicat les donacions d'obres" i l'IVAM "s'ha posicionat com el sisè museu d'art contemporani més visitat del món, segons va publicar la revista 'The Economist'.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF