Publicitat
Publicitat

EQUIPAMENTS

"L'Espai Mallorca filarà"

Amanda Vich és una de les quatre treballadores de l'Espai Mallorca que ahir feien mans i mànigues per atendre la gent que omplia el local del carrer del Carme de Barcelona. Ja no la tornarem a veure recomanant un llibre de Blai Bonet o de Biel Mesquida. Ni a ella ni a les seves companyes, Abigail Monells, Carme Bondia i Carolina Molina: totes quatre es queden sense feina perquè el Gremi d'Editors de les Balears ha tancat l'Espai Mallorca. Sense feina i amb sis nòmines per cobrar, perquè ni el Gremi, ni el Consell de Mallorca ni el Govern Balear han sabut -o han volgut- evitar-ne el tancament.

Ahir al vespre, Maria del Mar Bonet passejava vestida de negre entre les prestatgeries, allà on tan aviat podies trobar un poemari d'Arnau Pons com un assaig sobre la tradició funerària en el judaisme. Se sentien paraules de condol, però Amanda Vich no volia que l'últim dia de l'Espai Mallorca tingués aromes de rèquiem. "On és el difunt? -preguntava davant d'un micròfon-. Nosaltres estem ben vives". També indignades i "en peu de guerra" davant "la ineptitud" i "la indiferència", però amb un bri d'esperança perquè "si la Balanguera fila, fila, l'Espai Mallorca filarà". És el propòsit del col·lectiu Crits i Renou, promotor de l'acte d'ahir, considerat "una reinauguració". Avui es reuniran amb l'Institut de Cultura de Barcelona per mirar de mantenir l'espai com a centre autogestionat en el mateix local del carrer del Carme, de propietat municipal.

Crits i Renou no estan sols. Ahir els van fer costat Enric Casasses, Edgar Alemany i Toni Clapés, tots tres protagonistes d'un recital poètic que va obrir Roger Mas cantant a Verdaguer. I entre el públic, John Carlin, Sebastià Alzamora, Emili Manzano, Pere Tàpies, Jordi Coca, Maria de Mar Bonet, Sam Abrams i tot de gent que, com va dir el portaveu de Crits i Renou, Toni Ferrari, estan en contra de "les polítiques etnocides del Partit Popular".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF