Publicitat
Publicitat

Enbreu

L'Escola Municipal de Mallorquí celebra 40 anys amb Antònia Font

Durant l'acte varen ser recordats els darrers quaranta anys de l'escola amb el documental titulat Molí de les paraules, dirigit per Antoni Mir

Dijous organitzà una gala a l'Auditori

L'Escola Municipal de Mallorquí, que va iniciar el seu camí de l'ensenyament de la llengua catalana i de la cultura popular a la capital del Llevant en plena dictadura franquista, l'any 1973, va organitzar dijous passat una gala multitudinària a l'Auditori de Manacor. L'esdeveniment, però, va sumar l'emoció implícita de celebrar l'aniversari d'aquesta institució emblemàtica a l'emoció dels assistents per poder contemplar una de les darreres actuacions del grup Antònia Font. La mítica banda mallorquina va voler ser present a la gran festa de l'Escola Municipal de Mallorquí, ja que s'hi havia compromès abans d'anunciar la seva dissolució. El darrer concert serà el 28 de desembre al teatre Principal.

Durant l'acte varen ser recordats els darrers quaranta anys de l'escola amb el documental titulat Molí de les paraules, dirigit per Antoni Mir. La cinta resumeix en 35 minuts els quaranta anys d'existència de l'entitat, des de la seva aprovació per la sessió plenària de l'Ajuntament de Manacor dia 7 de juny de 1973 fins avui. El documental, així mateix, recull el procés de modernització de l'escola, que ara començarà a oferir nous cursos i també seminaris. Durant el parlament del batle, que va precedir la petita actuació del grup Antònia Font, Antoni Pastor va reivindicar la necessitat del català a l'escola i a l'administració, a més d'agrair la seva tasca a Gabriel Barceló, Josep Maria Salom i Josep Maria Fuster, els impulsors de l'Escola de Mallorquí.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF