Cultura 07/10/2011

Daniel Brühl "L'Escac sembla l'escola de Harry Potter"

Calçotaire L'actor nascut a Arenys de Munt va tocar la fama amb 'Good bye, Lenin'. Diu que ha organitzat al seu bar de tapes de Berlín l'única calçotada de la història d'Alemanya

1 min
Daniel Brühl és un enginyer de robòtica a Eva .

Ha dit que tenia ganes de fer un film de ciència-ficció. Per què?

És important fer coses diferents. La gent es fa una idea de tu molt ràpidament, i jo necessito fugir d'aquesta imatge de noi melancòlic de melodrama que em persegueix. A més, tinc la sort que m'agraden quasi tots els gèneres i, si fos per mi, els faria tots. Bé, potser el porno no.

Amb tots els efectes especials, la ciència-ficció sembla el gènere de menys lluïment per a un actor.

Però Eva té un fort component dramàtic que m'atreia molt. Si hagués hagut de rodar sempre davant d'un croma, m'ho hauria pensat.

Eva és un projecte molt atípic. Va tenir dubtes abans d'acceptar-ho?

Un film de ciència-ficció espanyol? D'un director debutant? Sí, tenia dubtes. Però el Kike va ser molt llest i, amb el guió, hi va afegir un teaser [avanç d'imatges] genial que em va convèncer. I tenia curiositat de treballar amb algú de l'Escac, que sembla l'escola de Harry Potter, d'allà no paren de sortir mags del cinema.

Li va portar feina el català? Ara visc a Barcelona i l'entenc perfectament, però encara em costa llançar-me a parlar-lo. Al rodatge em va ajudar molt un coach .

Té dos films espanyols a Sitges. Li agrada treballar aquí?

Sí, molt. Trobo que el cinema europeu més interessant és el que es fa ara a Catalunya i Espanya. Fa uns anys el cinema alemany va viure un renaixement, però després la qualitat va caure en picat, i tot són comèdies mediocres.

stats