Música
Cultura 05/06/2013

L'Auditori abaixa preus en una temporada amb Lang Lang i la Wiener Akademie

Efe
2 min

BarcelonaL'Auditori de Barcelona aposta per a la temporada que ve per una política de baixada de preus, que serà d'un 30% en el cicle L'Auditori Més, amb l'objectiu d'acostar la música al màxim de persones possible, en un any que comptarà, entre d'altres, amb el pianista xinès Lang Lang i la Wiener Akademie.

Els principals gestors del centre han presentat aquest dimecres en roda de premsa la programació de la temporada 2013-2014, en què el Quartet Casals oferirà la integral dels quartets de Schubert, i es podrà veure el projecte 'Versalles a Barcelona' i la violinista Janine Jansen.

Tampoc s'oblidarà que el 2014 es compleixen els 300 anys dels fets de l'11 de setembre de 1714, amb l'estrena d'una obra de Salvador Brotons i amb el projecte Cantània, que compleix 25 anys, també centrat en aquell moment històric. El director de L'Auditori, Joaquim Garrigosa, ha destacat que tot l'equip ha treballat per poder bastir una programació que sigui "assumible econòmicament per tothom", amb nous preus per difondre la música a "tota la ciutadania". Malgrat les dificultats econòmiques, L'Auditori ha reestructurat preus, passant els actes del cicle Auditori Més a uns preus mínims d'entre 6 i 13 euros, mentre que els abonaments tindran descomptes d'entre el 15 i el 25% i hi haurà descomptes del 50% per a joves. En el cas de les audicions de l'Auditori Educa, els preus seran de 10 euros i les entrades per a persones en atur seran a 3 euros.

La inauguració de la temporada serà el 10 d'octubre a càrrec del pianista xinès Lang Lang, que oferirà un recital amb balades de Chopin i sonates de Mozart. Durant el pròxim curs, actuarà la Wiener Akademie, que oferirà 'El Messies', de Händel, juntament amb les veus del Cor Sine Nomini, i els catalans del Quartet Casals gravaran en directe la integral dels quartets de Schubert. El projecte 'Versalles a Barcelona' servirà per celebrar l'any Rameau amb Kenneth Weiss, Pierre Hantai, Skip Sempé i Blandine Rannou.

Els retrats d'artista de la temporada els protagonitzaran la violinista Janine Jansen, el pianista Josep Colom, el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras i el compositor Benet Casablancas. També actuaran a L'Auditori Jordi Savall, el grup bcn216, La Iaia amb la Cobla Bisbal Jove i els New Catalan Ensemble amb Andrea Motis i Joan Chamorro. La Banda Municipal de Barcelona estrenarà quatre obres dels compositors catalans Feliu Gasull, Moisès Bertran, Elisenda Fàbregas –que resideix a Corea– i Salvador Brotons.

Amb un pressupost entorn dels 19 milions d'euros, L'Auditori és una de les institucions que es beneficiarà dels denominats Fons de Capitalitat de l'Ajuntament de Barcelona, que suposen una injecció extra d'uns 1,4 milions d'euros anuals.

stats