MÚSICA A LA WEB
Cultura 27/04/2012

L'Ara.cat estrena la nova cançó en català de Pastora

Ara
2 min
Els germans Riba i Dolo Beltrán tornen amb un nou disc de Pastora.

BARCELONA.El trio barceloní Pastora posarà a la venda digital la cançó Una altra galàxia l'1 de maig, però des d'avui ja es pot escoltar en exclusiva a la web de l'ARA (Ara.cat). És l'avançament d'un nou àlbum, també titulat Una altra galàxia (Sony), que es podrà adquirir al preu especial de 9,95 euros amb l'edició en paper del diari el 26 i el 27 de maig, abans del seu llançament oficial, que serà el 29 de maig.

Una de les novetats del nou treball del grup format per Dolo Beltrán i els germans Caïm i Pauet Riba és que es tracta del primer disc cantat íntegrament en català, una llengua que ja havien utilitzat en cançons com Planetes marins , inclosa en l'àlbum La vida moderna (2005), i Dolços somnis , del disc Un viaje en noria (2011). Pel que fa a la música, el senzill Una altra galàxia aposta decididament pel pop electrònic més rítmic.

Més d'una dècada de viatge

Pastora va començar el 1996 com a projecte audiovisual dels germans Riba. Caïm era músic, i Pauet, dissenyador de joies i grafista. En directe combinaven projeccions d'imatges psicodèliques amb música electrònica. Es feien dir Pastora, com a homenatge a la seva mare, Mercè Pastor, a qui un nòvio li deia Pastora. La consolidació del projecte va arribar l'any 2000, quan els germans Riba van incorporar al grup l'actriu Dolo Beltrán. Amb ella van enregistrar l'àlbum Pastora (2001). En aquell disc van incloure-hi Lola , la cançó que els va fer aparèixer a les llistes d'èxit.

La repercussió popular els va impulsar, però fins al setembre del 2005 no van publicar la continuació: La vida moderna . Pastora van fer un tomb cap al pop més clàssic a Circuitos de lujo (2008). Així i tot, no van oblidar les maneres electròniques, i el 2009 van publicar l'àlbum de remescles Pastora RMX ED . L'electropop i la música disco també van donar cos al següent disc, Un viaje en noria (2011), sobretot al senzill Feel the magic . I el ball continua ara a Una altra galàxia.

stats