EQUIPAMENTS
Cultura 23/11/2012

L'Ajuntament clausura l'Apolo per problemes estructurals

Bombers i tècnics van detectar ahir problemes estructurals al soterrani de les sales de l'Apolo i les van fer tancar. No se sap ni quant de temps estaran tancades ni què passarà amb els concerts previstos.

X. Cervantes / L. Serra
1 min
L'Ajuntament clausura l'Apolo per problemes estructurals

BARCELONAL'Ajuntament de Barcelona va emetre ahir una ordre que impedeix que la sala Apolo i els locals adjacents segueixin amb la seva activitat habitual per motius de seguretat. Aquest tancament temporal es produeix després d'una inspecció dels Bombers de Barcelona, els tècnics del departament de Llicències i Inspecció del Districte de Sants-Montjuïc i la Guàrdia Urbana que va determinar que "les armadures dels pilars i la llosa de formigó armat del soterrani pateixen els efectes de la humitat en forma de corrosió" i que en algunes zones hi ha "filtracions que provoquen oxidació". L'informe reconeix que "no hi ha indicis de risc imminent de col·lapse", però indica que les activitats de les dues sales de l'Apolo, les sales de joc veïnes i l'Apolo Dinner "no poden continuar mentre no es duguin a terme les tasques de reforçament provisional de l'estructura mitjançant estintolament". El concert del grup Bat for Lashes que s'havia de celebrar ahir es va traslladar a l'Arteria Paral·lel.

Fonts de l'Apolo consultades per l'ARA expliquen que avui començaran a estudiar la magnitud de les reformes per saber si les sales podran obrir per acollir els concerts del festival Primavera Club, que se celebrarà del 6 al 8 de desembre.

Incògnita al Mercat de les Flors

També perillen els concerts del Primavera Club previstos al Mercat de les Flors. Al Mercat estan pendents d'un tràmit que validi les reformes que han fet per adequar-lo i poder fer-hi concerts. Esperen obtenir aviat la llicència que asseguri el control d'aforament de la sala.

stats