L'Agenda de l'ARA Balears per al cap de setmana

Espectacles, activitats i exposicions: tot el que pots fer per gaudir del teu temps lliure

ACTIVITAT DESTACADA

Studium Aureum

‘Música russa per a orquestra de cordes’           

Concert de la Fundació Studium Aureum dedicat a la música dels compositors russos Piotr Ilitx Txaikovski i Antón Arensky. Dirigit per Carles Ponseti, hi actua com a solista Dmitry Struchkov (violoncel). El concertino de l’orquestra és Ramon Andreu (violí).       

Studium Aureum oferirà el programa següent:

Variacions sobre un tema de Txaikovski op. 35a, d'Anton Arensky (1861-1906):

Moderato, Un poco più mosso, Allegro ma non troppo, Andantino tranquillo, Vivace, Andante, Allegro con spirito, Errant amb moto, Moderato; Andante cantabile per a violoncel i orquestra de cordes op. Postum, de Piotr Ilitx Txaikovski (1840-1893), i Serenade per a cordes op. 48, de Piotr Ilitx Txaikovski: Andante non troppo-Allegro moderato, Moderato, Tempo di Valse, Élégie, Finale-Tema Russo.

L'orquestra, exclusivament de corda, estarà formada pels músics següents:

Violins: Alfredo Ardanaz, Kepa Arteche, Javier Díaz, Ricardo Duato, Margalida Gual, Margalida Navarro, Enrique Pastor, Pavel Penev, Xavier Pericàs, Marta Saura; violes: M José Gómez de la Vega, Lourdes Pons, Jorge Pérez, Beatriz Torres; violoncels: Dmitry Struchkov, Joana Gual, Esther Jiménez, Gabriel Fiol, i contrabaixos: Francesc Aguiló, Ana Endzelm.

Diumenge dia 21 a les 19 h a l’Auditori de Manacor. Preu: a partir de 13 €.


ESPECTACLES

Correfoc

Dimonis per Sant Sebastià

El foc i els dimonis es donen cita com cada any per  a convertir el pont de la Riera en les portes de l’infern, on les colles de Palma donaran vida a criatures infernals, que repartiran foc i llums per l’Avinguda de Jaume III fins a la Plaça del Rei Joan Carles I, on es trobaran amb les mítiques bèsties de foc, tot junt per a acabar una nit de por entre batucades i danses. Hi participen els Castellers de Mallorca i diverses colles de dimonis: Es Cau des Boc Negre, Cultural Ratapinyada, Endimoniats, Kinfumfà, Cultural Rondalla de Bellver, Trafoc, Cultural Dimonis de Son Sardina, Enfocats, Cultural Realment Cremats, Cultural Trabucats. També hi haurà algunes bèsties de foc: Veïnats del Pla de Sant Jordi, Drac i Guardians de Sant Jordi, Es Drac de na Coca. L’actuació dels castellers serà a les 17.30 h a l’ av. de Jaume III (cantonada amb c. del Baró de Santa Maria del Sepulcre) i el correfoc serà a les 19 h. Sortirà des del pont de la Riera (passeig de Mallorca amb av. de Jaume III) i l’encesa de foc serà a la plaça de Joan Carles I.

Diumenge dia 21 a les 17.30 h (castellers) a l’av. de Jaume III i a les 19.30 h (correfoc) al pont de la Riera.


‘El amor sigue en el aire’

Comèdia musical

Renovació de la comèdia musical de Félix Sabroso que parla de totes les etapes i els estats possibles de l’amor: l’enamorament, l’estabilitat, la traïció i les mentides, l’avorriment, les reconciliacions... per mitjà de cançons conegudes per tothom. Hi podreu veure cares tan conegudes com Bibiana Fernández, Mario Vaquerizo, Alaska i Manuel Bandera.

Dissabte 20 de gener a les 21 h i diumenge 21 de gener a les 19 h a l’Auditòrium de Palma. Preu: 39 €.

MÚSICA

Matins de l’Orgue

Cicle de concerts d’orgue

Tots els dissabtes de l’any, coincidint amb el mercat d’Alaró, l’Associació matins de l’Orgue d’Alaró organitza un concert el protagonista del qual és l’orgue. El director artístic d’aquests espectacles és Miquel Bennàssar, i el projecte és patrocinat per la Comissió de Cultura de l’Ajuntament d’Alaró.

Església de Sant Bartomeu, Alaró. Dissabte dia 20 a les 11.30 h. Espectacle gratuït.

Concert de solistes

Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa

La Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa ofereix un concert dirigit per Damián Boluda.

Espai Cultural Can Ventosa. Dissabte 20 a les 19 h.

Silvia Fluixà Quintet

Jazz

Concert del grup format per Silvia Fluixà (soprano), Eric Horna (guitarra), Rodrigo Núñez (bateria), Toni Sánchez (piano) i Sergio Uribarri (baix) per amenitzar una nit de copes amb el millor jazz al darrer pis de l’hotel Saratoga de Palma.

Blue Jazz Club, Hotel Saratoga (passeig de Mallorca, 6, Palma). Dissabte dia 20 a les 23 h. Gratuït.

Cor de Son Dameto

Concert de coral

Concert de música coral a càrrec del Cor de Son Dameto, dirigit per Francesc Bonnín, en el marc de les festes de Sant Sebastià de Palma.

El dissabte dia 20 a l’església de Sant Felip, a les 19.30 h.


Kiko Navarro

Música House

Kiko Navarro és un dels discjòqueis, compositors i productors més importants de l’escena elèctrica espanyola. També és una de les cares més conegudes en estils com el house, el funk, el soul…

Oferirà una sessió d’aquest tipus de música el dissabte dia 20 a les 00 h al Garito Café (Palma, Dàrsena de Can Barberà, s/n). Preu: Gratuït

Concert COPE

Festes de Sant Sebastià

Continuen les festes de Sant Sebastià. En aquest concert hi haurà les actuacions dels grups The Turners, Els Ander Grauns i la cantant Bebe.

Dissabte dia 20 a l’escenari de la plaça d'Espanya de Palma a les 21 h.

Banda de Música de Ferreries

Concert de Sant Antoni

La Banda de Música de Ferreries oferirà un concert dirigit per Josep Colom en el qual també participaran l'arpista Elena Armenteros i el pianista Eduard López. Aquesta actuació es repetirà el diumenge dia 21 al matí i tindrà una durada d’una hora i mitja.

Auditori de Ferreries. Dissabte 20 a les 20.30 h, diumenge 21 a les 12 h. Preu: entre 5 i 7 €.


‘Cançoner popular de Menorca’

Concert de presentació

Concert de presentació del Cançoner popular de Menorca de Bep Cardona Truyol, el pròleg del qual és de Jaume Mascaró Pons. L’acte és organitzat pel Consell Insular de Menorca.

El diumenge 21 al Teatre de Ciutadella.

TEATRE

‘Abans que arribi l’alemany’

Teatre

Júlia, una dona de seixanta anys, acaba de ser diagnosticada d’Alzheimer. La imminència del desenvolupament de la malaltia, així com les reaccions de la seva família i els seus coneguts, la portaran, després d’un transtorn emocional, a prendre una sèrie de decisions per tal de viure plenament el temps de consciència que li resta.

Una obra de teatre de Marta Barceló dirigida per Joan Fullana i interpretada per Muntsa Alcanyís i Pedro Mas.

Dissabte 20 a les 21 h a la sala petita de Can Ventosa (entrada c. de Pere Francès), Eivissa.


‘Calbó o el viatge d’Orfeu’

Vida de Pasqual Calbó i Caldés

L’obra de la companyia Produccions de Ferro torna als escenaris tres mesos després de ser representada per primera vegada als XLII Premi Born de Teatre el passat mes d’octubre.

L’obra, dirigida per Pitus Fernández i interpretada per Marc Joy, Joan Manel Vadell, Josep Orfila i Enka Alonso, recorre les diferents etapes vitals del tractadista i pintor menorquí Pasqual Calbó en el context històric de la Menorca del segle XVIII.

Dissabte 20 de gener a les 19 h al Teatre Principal de Maó. Preu: a partir de 12 €.


‘La maternitat d’Elna’

Una obra sobre els exiliats catalans

L’any 1939, a l’hivern. 470.000 republicans catalanes varen creuar la frontera francesa per fugir del franquisme. malgrat això, varen fracassar, atès que, un cop a França, varen arribar a la platja d’Argelers, un camp de concentració on varen ser víctimes d’humiliacions. llavors va aparèixer Elisabeth Eindenbenz, una mestra suïssa, que havia esdevingut infermera. Eindenbenz va aconseguir treure del camp les dones que estaven embarassades i les va portar a Elna, a un lloc segur per a elles.

L’obra és de Joan Gomila i és dirigida per ell mateix. les actrius principals són Maggie Adrover, Xesca Forteza, Xesca Gàndara, Mercè Rojals, Joana Salas, Francisca Pocoví, Tonina Siquier i Xisca Pérez.

Dissabte 20 a les 19 h i diumenge 2 a les 20 h a la Sala la Fornal de Manacor. Preu: entre 7 i 14 €.

‘Vidas ejemplares’

Improvisació

Espectacle de teatre improvisat especial per a les festes de Sant Sebastià. Els actors faran exercicis d’improvisació sobre les vides exemplars dels sants i santes i els faran patrons de tot allò que el públic mani.

Dissabte dia 20 al Teatre Trampa a les 20.30 h. Preu: 8 €.

IV Torneig de Dramatúrgia

Gran Final

Gran final de la quarta edició del certamen-torneig de nous autors de teatre de les Illes Balears.

Diumenge 21 al Teatre Municipal Mar i Terra (c. de Sant Magí, 91) a les 20 h. Preu: 5€

‘Nom solum’

Sergi López

En el marc del 25è aniversari del Teatre del Mar, i durant les festes de Sant Sebastià de Palma, Sergi López representa l’emblemàtica comèdia Non solum. L’obra té una durada d’una hora i mitja. El diumenge l’espectacle teatral es torna a repetir a les 19 h.

Dissabte dia 20 a les 21 h al Teatre del Mar.