Publicitat
Publicitat

MÚSICA

L'ARA homenatja els Antònia Font

Diumenge que ve el diari ofereix el concert al Liceu i un especial

Al llarg dels 16 anys de trajectòria, el grup de pop Antònia Font ha ofert centenars de concerts en tota mena d'escenaris. Un dels més especials, però, ha estat el que van fer al Gran Teatre del Liceu el dia 30 de març del 2008. En aquella ocasió, el grup liderat per Joan Miquel Oliver va estar acompanyat per la New Royal Philharmonic Cuatro Quesos Orchestra, dirigida per Miquel Àngel Aguiló.

Les cançons del quintet, format per Pau Debon, Joan Miquel Oliver, Joan Roca, Pere Manresa i Pere Manel Debon, van sonar diferent gràcies a l'arpa, a l'àmplia secció de corda -violins, violes, violoncels i un contrabaix- i a la de vent metall, que incloïa una flauta, un oboè, un clarinet, un fagot i dues trompes. Els lectors de l'ARA podran aconseguir el diumenge 22 de desembre -i per 9,95 euros- el DVD que recull aquest concert d'Antònia Font al Gran Teatre del Liceu. La iniciativa va néixer durant l'any anterior, quan el grup va publicar el doble disc de grans èxits Coser i cantar. El repertori que van tocar al Liceu repassava la primera dècada de trajectòria del quintet. El disc A Rússia (2001) estava representat per Tots els motors. D'Alegria, publicat el 2002, -que va fer créixer sensiblement la seva notorietat- recuperaven Alpinistes samurais, Vos estim a tots igual, Dins aquest iglú, Productes de neteja i Alegria. En el cas de Taxi (2004), que plantejava un viatge musical de ciència-ficció, incloïen també una generosa selecció, amb Vitamina sol, Jo, robot, Armando Rampas, Astronauta rimador, Robot i Vehicle lunar.

Monogràfic sobre un gran grup

L'àlbum precedent al concert del Gran Teatre del Liceu, però, va ser Batiscafo Katiuscas (2006): la New Royal Philarmonic Cuatro Quesos Orchestra en va adaptar els millors moments, des de Mecanismes al tecno-pop de Wa yeah, la delicada Amazones a sa lluna i Bamboo, cançó sobre un tauró petit que diu a la seva mare que s'ha clavat "un fil de coco dins un ull" mentre els pescadors fumen en una blanca platja africana.

La trajectòria d'Antònia Font no va acabar amb Batiscafo katiuscas. Abans d'acomiadar-se dels escenaris, encara han publicat dos discos més, Lamparetes (2011) i Vostè és aquí (2012). L'ARA els repassarà, juntament amb els discos precedents, a l' ARA Tu monogràfic del diumenge 22 de desembre. S'hi explicarà, amb tota mena de detalls, la història del grup, Sebastià Alzamora farà una anàlisi poètica de les lletres de les cançons, es repassarà -un a un- tots els seus àlbums i una àmplia selecció de músics comentarà l'aportació imprescindible del grup al panorama musical català.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF