MÚSICA
Cultura 09/11/2012

L'ARA avança aquest cap de setmana el nou disc de Macedònia

Ara
2 min

BARCELONA.Més de 700 nenes van participar l'any passat al càsting per poder entrar a la banda Macedònia. Fa 10 anys que va néixer aquest grup que, a més de fer cançons per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, volia ser un instrument educatiu per a famílies i mestres. Consolidada la proposta, amb set discos d'estudi i diversos recopilatoris, les Macedònia inicien una etapa amb cinc fruites noves que seran la dolça cara del grup en els pròxims cinc anys. Desperta és el primer fruit de les fruites Paula Noguer, Carlota Busquets, Irene Carreras, Maria Farrés i Sara Roy, i es podrà aconseguir en primícia amb l'ARA aquest cap de setmana als quioscos, tant dissabte com diumenge, per només 9,95 euros.

El primer senzill que ja s'ha pogut sentir de Desperta és Esmorzar , un tema que forma part de la campanya de sensibilització de la Generalitat perquè els nens i nenes mengin fruita a les escoles. Al videoclip, que es pot veure a l'Ara.cat, hi participen personalitats com Marc Bartra, l'Iniesta del Crackòvia , Beth, Joan Pera, Tortell Poltrona i Cesk Freixas, a més de Manu Guix, que col·labora al disc, enregistrat als seus estudis. El CD conté onze cançons més, amb temes com ara Ballen , Primer pas , La lluna al pati , Vacances , En Nico i la Tina i Sisè . La singularitat de les cançons de les Macedònia és que no són infantils, sinó que parlen de les alegries i també les tristeses dels nois i noies de la seva edat.

La banda musical que acompanya les Macedònia està formada per dos guitarres (Dani Coma i Ferran Martín), un trompeta (Jaume Coma), un baix (Pep Pastor) i un bateria (Guillem Barceló). Ells seran a l'escenari en la presentació oficial del CD: per primer cop actuaran al Palau de la Música en plenes festes de Nadal, el 30 de desembre, dins el Festival del Mil·leni. Llavors, la seva legió de fans ja s'haurà hagut d'aprendre les cançons. Aquest cap de setmana l'ARA els ho posa fàcil -i deu dies abans que a les botigues.

stats