Publicitat
Publicitat

'Llegir, estimar', la portada de l'ARA especial d'aquest Sant Jordi

L’ARA reunirà una cinquantena d’autors que es posaran en la pell dels periodistes i escriuran tot el diari del 23 d’abril. Hi haurà, a més, un suplement de 80 pàgines per commemorar el 450è aniversari del naixement de Shakespeare

El d'aquest 2014 és el quart Sant Jordi de l'ARA i el diari ho celebra amb una invasió total d'escriptors. Una cinquantena d’autors es posaran en la pell dels periodistes i escriuran tot el diari del 23 d’abril. Bernardo Atxaga, Vicenç Pagès Jordà, Enrique Vila-Matas, Marta Rojals, Najat El Hachmi i Josep Maria Espinàs, entre altres autors, analitzaran l’actualitat a través de cròniques, articles, entrevistes i contes de ficció.

A més, el diari de la diada s’engreixarà amb un suplement de 80 pàgines dedicat a William Shakespeare, per commemorar el 450è aniversari del seu naixement. Diversos reportatges repassen des del context històric del dramaturg fins a les millors adaptacions de música, còmic, cine i teatre -i també les perversions -. El traductor Salvador Oliva desgrana els motius essencials per llegir Shakespeare, el poeta Miquel Desclot explora els clarobscurs de la vida del Bard i fins i tot es tracen paral·lelismes màgics amb Tolkien.

Dos regals per ‘llegir i estimar’

Durant la setmana de Sant Jordi hi haurà als quioscos amb l’ARA dues promocions: el llibre XLIX Sonets d’amor de Valentí Gómez i Oliver (per 11,95 euros) i el disc Boig per tu, el musical (per 14,95 euros). Al llibre, la passió renaixentista del poeta eclosiona amb un conjunt de sonets sobre l’amor cap als clàssics, la natura i la vida. Personatges com Ramon Llull, Verdaguer i Epicur treuen el cap als versos, en un “viatge de l’amor a través dels segles”, explica Gómez i Oliver. Per reforçar la idea de l’amor com un sentiment universal i irreductible, que “no té límits culturals”, diu, l’autor complementa els sonets amb poemes de tradicions literàries antigues i modernes.

L’àlbum Boig per tu, el musical és un recull dels temes mítics de Sau amb nous arranjaments de Pep Sala creats per a l’espectacle, que s’acaba d’acomiadar de la cartellera.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF