Publicitat
Publicitat

'Shakespeare emocionant', el suplement especial de Sant Jordi de l'ARA

En motiu dels 450 anys del naixement del dramaturg, repassem vida i obra en un diari especial de 80 pàgines

La portada en PDF

El diari de Sant Jordi s’engreixarà amb un suplement especial de 80 pàgines dedicat a William Shakespeare, per commemorar el 450è aniversari del seu naixement. Diversos reportatges repassen des del context històric del dramaturg fins a les millors adaptacions de música, còmic, cine i teatre –i també les perversions–.Aquests són alguns dels continguts que hi trobareu.

- El traductor shakespearià Salvador Oliva desgrana els 6 motius essencials per llegir Shakespeare

- El poeta Miquel Desclot explora els clarobscurs de la vida del Bard (i qui eren els seus detractors).

- 10 actors parlen: "Jo he fet Shakespeare".

- El professor Jordi Coral descobreix per què es parla tant d'economia i diners a les seves obres. I Miquel Berga demostra com afrontava la literatura i la política per satisfer els reis.

- Retrocedim 400 anys en la història i viatgem a Anglaterra per retratar una època de conspiracions i conquestes.

-Busca i compara: cerquem les traduccions de Shakespeare en català, l'autor més traduït, i entrevistem el traductor Joan Sallent.

- Saps què en van dir de l'autor Harold Bloom o... Voltaire?

-Triem les 10 millors pel·lícules, les 10 millors adaptacions teatrals que hem vist i els 10 músics que l'han adaptat, i també els còmics que en beuen!

- Fades i elfs: de Shakespeare a Tolkien.

- Laura Borràs es pregunta com explicar Shakespeare als joves.

- Viatgem pels països i paratges on ocorren les obres del Bard. Bon viatge!

Dos regals per ‘llegir i estimar’

Durant la setmana de Sant Jordi hi haurà als quioscos amb l’ARA dues promocions: el llibre XLIX Sonets d’amor de Valentí Gómez i Oliver (per 11,95 euros) i el disc Boig per tu, el musical (per 14,95 euros). Al llibre, la passió renaixentista del poeta eclosiona amb un conjunt de sonets sobre l’amor cap als clàssics, la natura i la vida. Personatges com Ramon Llull, Verdaguer i Epicur treuen el cap als versos, en un “viatge de l’amor a través dels segles”, explica Gómez i Oliver. Per reforçar la idea de l’amor com un sentiment universal i irreductible, que “no té límits culturals”, diu, l’autor complementa els sonets amb poemes de tradicions literàries antigues i modernes.

L’àlbum Boig per tu, el musical és un recull dels temes mítics de Sau amb nous arranjaments de Pep Sala creats per a l’espectacle, que s’acaba d’acomiadar de la cartellera.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF